Home > Shoutout > [E] present day and time..

[E] present day and time..

huhuhu… saje je buat blog ni sebab dah tatau nk watpe lagi kat opis ni. sistem yg kitorg kene develop utk AITI – Event Management System – dah siap, tinggal nk testing jek. tapi penyakit malas kitorg ni dah semakin serius, so mls nk buat keje. ala, keje rajin pun bkn dpt pape… dpt pnt je (sebab tade elaun! :P) aku pnah terbace satu quote, "if debugging is a process where bugs in a program are found, programming is the process where bugs are created!" heh, mls dah aku nk tgk coding. skt mate + kepale + tengkuk + semua anggota bdn! kalo tido kan, nmpk coding jek.. hilang mimpi indah aku ngan zuhrin (hahaha!) ckp psl programming ni, aku terkilan sket ngan bdk2 yg praktikal kat luar sane.. yg pndg rendah kat kitorg yg praktikal kat sini. diorg ckp kami kat sini programming PHP = "low class laa..", "baik tido kat umah! senang jek!", "kami kat sini programming PHP tak main la.. java je skrg.." dan mcm2 lagila! aku tak phm nape diorg bole ckp mcm tu.. nk kate dah konfem keje kat tmpt praktikal diorg skrg, tak jugak! yg nk berlagak sgt tu nape? agaknye best kot kalo berlagak.. tapi aku bace satu lagi quote,
"It's simply a matter of doing what you do best and not worrying about what the other fellow is going to do."
by:
John R. Amos.
so i told myself, lantakla ape org lain nk ckp.. asalkan aku buat yg terbaik mase praktikal ni. mungkin kami tak de pengalaman develop sistem cam diorg, tapi kami dapat environment yg best!! suke hati je nk msk keje kol bape, mkn katne, nk dgr lagu kuat mane, even nk tido kat mane pun takpe! hohoho.. time praktikal ni mmg best la, tade quiz, test, final.. tapi yg tak bestnye: tade elaun, tade mase nk tgk wayang murah (super Wednesday), tade mase nk tido tengahari, tade mase nk lepak ptg2 mase weekdays.. dan byk lagi la yg tade! hemo hemo hemo… by: e.D.o.T

Categories: Shoutout
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: