Home > Techdirt > [W] r u a blogger? show me ur badge!

[W] r u a blogger? show me ur badge!

if u r a blogger, then u must be familiar with terms like 'badge', 'sticker' and 'button'.

well kalo korang xtau, mende2 ni sume merujuk kpd bende yg same iaitu icon/logo kecik utk represent forum/weblog/website korang. fungsinye lebih kurang mcm avatar/signature dengan hyperlink la gak yg korang bole letak kat mane2 tmpt bg org lain tau blog korang tu wujud.

ade byk saiz standard yg korang digalakkan ikut. 2 saiz (dlm px) yg popular ialah 80×15 dan 88×31.

cthnye, weblog kitorg ni.. buttonnye (80×15) mcm ni:

&

selain blog, website yg nk promote produk diorg pun ade gune button mcm ni, cthnye my fav browser, mozilla firefox (88×31 & 80×15):

& Get Firefox!!

so, tunggu ape lg? kalo korang malas nk design from scratch, kat cni ade list of some FREE websites yg bole tolong generate button utk korang.

Categories: Techdirt
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: