Home > Techdirt > [W] Vista.. nantila..

[W] Vista.. nantila..

bagi sape² yg xtau, Vista = version windows yg terbaru selepas XP. sebelum Vista dipublic releasekan oleh micro$oft, codename die yg.. mungkin korang slalu dgr, ialah Longhorn (xde name lain ke.. buruk sungguh). aku ade bace kat website manentah, name Vista tu diorg amik dr word 'Astalavista'.. ala, yg arnold susahnakeja tu slalu ckp.. tuko name tu pun last² minute sebelum public release.

skrg ni, Vista Beta 2 dh kuar, so sape² nk test power bole la download kat micro$oft nyer website. dr aspek GUI, gempak la gak.. tp prepare la korang dgn high-end hardware (kalo nk full advantage la..) sbb dgr cite requirement Vista ni mmg tinggi. so, kalo PC korang tu <= Pentium 3 + grafik IGP jek.. xyah la mimpi ye? ni ade sket screenshot yg aku amik dr blog adik aku:



kalo nk tgk lg, pegi je la kat blog die ni http://andy0212.blogs.friendster.com/

aku rs buat mase skrg ni, aku nk stick ngan XP.. selagi blom grad, aku rs mls nk try mende² baru ni (pdhal dh keje nant lg la xde mase :-P) walaupun bole buat dual boot. tunggu la Vista yg retail version punye kuar + disahkan stabil + hardware aku mampu tampung keberatannye.. then barula aku beli cari kat sumber² yg dipercayai, HEHEHE..

Categories: Techdirt
  1. jafni
    June 18, 2006 at 11:40 PM

    go go caiyok

  2. June 20, 2006 at 10:23 PM

    jafni, ko kan ade laptop baru.. ape lg, try la.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: