Home > HerHisTory > [E] bercuti di cameron highland!!

[E] bercuti di cameron highland!!

sebelum kami naik sem, aku ajak win datang kuala kangsar.. saje bagi jumpe ngan mak ngan ayah aku. bkn slalu mcm aku jumpe mama + abah die! setahun sekali jek win dtg KK. pastu kitorg sume gi cameron highland bercuti kat sane 2 hari 1 mlm.. sejuk gile! tak sanggup aku tido sane lagi! aku rase mmg takat bekula kitorg tido sane mlm tu, sebab air Ashraf (anak sedare aku) pon bole beku letak ats meja mkn jek! our plan was nk sewa bilik panjang jek, tido reramai, tapi smp sane tak sangke plak kami dapat umah homestay yg besar+best+harge murah! pon begitu, kami tak ready ngan api @ pemanas mase nk tido.. pnt sgt cari suis nk on heater agaknye😛

kat kebun sayurkami gi kebun sayur (biasela mak aku tu nk cabut sendiri sayur yg die nk mkn), kedai bunga (zuhrin nk blikan pokok bunga utk mama die) ngan kebun strawberi!! zuhrin cube merapatkan diri ngan anak sedare aku sepanjang die berada die sane.. hehe. lps blk dari cameron, aku ngan winkat kebun strawberi kene blk skudai sebab ade kursus CCNA.. naik ketapi gi KL bawa pokok bunga lavender yg dah nazak sebab bawak die sane sini.. nsbaik mase smp JB mak zuhrin sempat tgk bunga lavender tu sket.. arini aku tgk mcm dah nk ‘goal’. mmg mak aku dah agak dah, bunga kalo bli kat cameron tu, mmg susah nk hidup kat tempat pns cam kite ni. tapi aku rase, kalo ade duit, aku tanak dah tido kat cameron! mati beku @pon mati sebab takleh tido..

Categories: HerHisTory
  1. July 25, 2006 at 10:51 PM

    best, trase mcm tgh mkn gule2 mint sepanjang hari.. hohoho.. tapi mlm² xleh tdo, ingus mleleh jek!!

  2. DZiR
    September 19, 2006 at 2:25 PM

    OOoii..
    dahlapegimaseabgtghexam!!!
    ceh..mestidahrancangbetul2ni..hehehee
    xpela,enjoylakorangenjoy~
    huhu~
    nakikut,…. >______

  3. September 20, 2006 at 8:35 PM

    yela.. lain kali kite pegi 3 org jek.. br puas jln! hoho.. $ minyak ko byr, $ hotel ida bayo, $ mkn aku bayo!😀

  4. shahpower
    December 10, 2006 at 9:38 PM

    Besh ke tak besh? Ko balik takde pong bawak stoberi.

  5. Ros
    November 19, 2007 at 6:28 PM

    salam…
    my name is Ina. Kami bercadang nk ke CH somewhere around December ni. Terbaca ur story abt homestay kat CH. Can u pls advise…pleaseeee…contact number owner tu. How much is the price n keadaan rmh tu. Betul2 urgent i need this information. Thank you in advance…(u can sms/email me…0192100211/ros_m@streamyx.com)

  6. nasri
    May 25, 2009 at 4:52 PM

    Salam..
    Just wanna ask u bro..can u let me know about the homestay u told us…detail plz..
    thanx a lot..

    • May 26, 2009 at 7:30 AM

      i am afraid i cannot help much on the details of the homestay. it was my brother who dealt with the owner that day.

      and the rate is not the usual rate the owner give to others.. it was kinda special bargain coz he kesian sangat nak bagi kami tinggal dalam bilik hotel kecik bersesak ramai2.

      i will try to ask my brother the contact number though~

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: