Home > HerHisTory, Shoutout > [W] 2nd week of Syawal yg best!

[W] 2nd week of Syawal yg best!

raye tahun ni lebih kurang la mcm 2-3 tahun lepas.. pagi raye tu still ade kat umah lagi, lps blk dr solat sunat kat masjid + pack² brg, kitorg 1 family pun balik braye kat umah nenek sebelah abah (kg felda cahaya baru, masai). 2nd day plak kitorg braye kat umah nenek sebelah mama (kg bagan laut, rengit, batu pahat). 3rd day dh ade kat umah dh sbb esoknye (friday) family aku sume pi bangi anto adik aku yg blajo kat UKM tu praktikal.

aku + dzir sbnonye dah plan nk pi raye umah ida kat kuala kangsar. so aku pun ikut la skali diorg pi bangi, jimat sket xyah kuar $ tambang. so sabtu tu aku pegi apartment dzir kat puchong jaya (blkg kolej binary). tdo kat sane 2 mlm.. isnin tu lps dzir anto assignment die, br kitorg gerak ke pudu.mcm ni la aktiviti kitorg:

mon, 30 Oct:

  • naik kete, park kat depan kedai member kat keramat. pastu naik LRT smp masjid jamek. then jln kaki smp pudu.. siap dpt air green tea + jasmine yg rs mcm hampeh tu free lg..
  • btolak dr KL ke KK naik bas starmart kat pudu kol 1+ ptg
  • tdo je dlm bas, smp kat stesen bas KK kol 5+ ptg kot
  • mlm tu mkn mlm kat umah ida, buat pudding (ganti pudding ida yg dh habis + kuah basi! u_u..)

tue, 31 Oct:

  • pg bfast ns lemak + kuih, pastu mkn pudding sket..
  • kitorg xde idea nk pi jln mane² sbnonye, tibe² trase nk pi picnic kat ulu kenas. kitorg pun siap² brg, kol 10+ pg btolak pi sane. sblm tu kitorg pi wet market dulu beli ayam + sayur.
  • smp kat sane, trus main masak² tomyam ayam, sweet peas + daging burger gune dapur portable (konon beli sbb nk gune mase kat cameron aritu).. aku & dzir tukang msk, ida tukang potong² + instructor. sedap gile mkn tepi sungai~~
  • lps mkn + mand + main air + perut masuk angin, kitorg pun balik umah kol 2+ ptg..
  • lps solat + tuko baju sume, aku ngan dzir pun tdo la kepenatan smp maghrib… dzir bgn awl sket kot, sbb die dh puas tdo atas batu ms kitorg picnic tu.

wed, 1 Nov:

  • kol 1 pagi tu kitorg dh ade kat railway station, patut naik train ekspres langkawi KK-KL kol 1, tp tunggu punye tunggu.. kol 3+ br train smp!! xgune punye train.. nsb baik la beli tiket katil, lps lepak² kjp.. kitorg pun tdo smp pg..
  • sedo² je dh smp rawang kot.. kol 9+ br smp kl sentral. ida mand kat blk mand, bayo $5. kitorg 2 mand kat keramat jek, tumpang umah member.

humm.. kat KL kitorg smbg jln² lg.. tp lain kali la plak cite.. mmg best la aku rase berholiday kat sane, at least dpt la gak aku lupekan assignment² yg xsiap lg tu.

Categories: HerHisTory, Shoutout
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: