Home > Ads, Jalan-Jalan > [W] pernah makan mi bandung/rebus tulang? haa~

[W] pernah makan mi bandung/rebus tulang? haa~

aa… selain sup tulang, korang penah x makan mi bandung tulang @ mi rebus tulang? 1st time aku makan mi bandung tulang adalah mase raya aidilfitri 2007 kat umah akak (kak yan)/abang ipar (abg amy) aku. mmg sedap gile sehingga menjilat mangkuk…

sesape yg dok JB, mesti tau ZZ Sup Tulang kan? haa.. best in Singapore & JB! original recipe, turun temurun! kedai mkn tu abang ipar aku punye, atau lebih tepat lg, parents die yg punye (en Zainal & pn Zaini). selain drpd makanan berasaskan gearbox ni, makanan melayu lain pun ade gak. antara yg best & aku penah rase: tomyam, sotong tepung (uuu~), kailan ikan masin, dll.

restoran ni quite popular la, byk gak club2 yg buat TT session/gathering kat sini. celebrity2 yg dok/dtg johor pun mesti dh kenal ngan tempat makan ni. walaupun byk makanan special, tp harge die standard je, x la mahal sgt. haa.. bg sape2 yg xtau, slh satu lokasi kedai ni (JKR, jln petrie) dekat je ngan restoran anjung warisan, tempat anita keje. anita mane? aiyoo.. dunia anita kat tv3 tu.. kat cni spesel sket sbb suasananye mcm kat kampung. mkn kat pondok, duduk bersila ats lantai, meja rendah mcm meja jepun.

bg sesape yg berminat nk buat tempahan meja utk TT session/gathering, bole call no² ni:

  • 012-7227209 (Abg Amy)
  • 019-7632209

ni waktu operasi die:

  • Sarapan Pagi – 7.00am
  • Tengahari – 11.00am – 3.00pm
  • Petang & Malam – 3.00pm – 2.00am

branch plak kat cni:

  • Lot 667, JKR Daerah
    Jalan Petrie, Off Jalan Mariamah
    80100 Johor Bahru (Peta Wikimapia)
  • No. 11 Gerai Atap Berlian
    Jalan Tasek Utara
    8000 Johor Bahru
    (Medan Selera Hutan Bandar) (Peta Wikimapia)
  • No. 7, 7-1
    Jalan Medan Aliff Harmoni 2/2
    Taman Damansara Aliff
    81200 Johor Bahru (Peta Wikimapia)
  • No. 10 Arena Foodcourt
    Jusco Tebrau City
    Johor Bahru (Peta Wikimapia)

berita baik utk penggemar sup tulang kat KL & Selangor, abg ipar aku ade ckp, insya-Allah tahun dpn (2009) die merancang nak bukak 1 lg branch ZZ Sup Tulang kat Bandar Baru Bangi!! hohoho..

p/s: ini adalah iklan tidak berbayar & tidak disponsori oleh mane2 pihak, ahaha..

Categories: Ads, Jalan-Jalan
  1. April 23, 2008 at 5:26 PM

    win~ awk leh jadi pengacara Jalan Jalan Cari Makan la! sedap je awk cakap dlm post ni, tp kalo nk dengar LIVE awak cakap mcm ni dgn saye.. susah btol. huhu.. mmg sedap mee bandung tulang tu! nnt kalo kite order catering kawen menu tu camne? tade nasi minyak .. aci x?

  2. April 23, 2008 at 5:57 PM

    win wat aku lapar..

    aku dok cyber nie asyik nk makan jer..(demmm~~) tp makanan susah + costly untuk diperolehi

    tak sabar nk tunggu sampai kl…ntah2 next month aku pegi jb semata2 nk mkn sume2 menu yg disediakan..hahahha..bley???

  3. April 24, 2008 at 1:21 PM

    aina, kalo ko kate ko kawan zuhrin.. kat tauke kedai sup tulang tu.. (harap2 abg ipar zuhrin ade kat kedai tu!) mesti die bg ko mkn free punye le!

  4. April 24, 2008 at 2:16 PM

    “kalo nk dengar LIVE awak cakap mcm ni”
    edot.. part ni aku sgt setuju …

    zuhrin,
    aku slalu ar g makan kat sini.. soh la abg ipar ko wat kad diskaun… pastu sesape kwn2 ko ley dpt diskaun 70% uuhhuuh.. kompem aku org pertama apply

  5. April 24, 2008 at 3:26 PM

    hahaha…bagus jugak tue..idea bernas..sebut nama zuhrin terus dapat diskaun😀

    xpon wat mcm emon ckp tue..kad diskaun..mmg hari2 otw balik rumah aku singgah bangi dulu😀..

  6. April 24, 2008 at 3:57 PM

    oh.. sejak bile zz dh ada website?

  7. April 24, 2008 at 4:26 PM

    andy:
    ntahle, baru kot. copyright 2008. saje je google zz sup tulang, skali jmp website die plak. tp byk page xsiap lg. “lorem ipsum” lg, haha..

    emon:
    hoh, 70%?!!! ape name kad diskaun tu? kelab kawan zuhrin? hemohemohemo…

  8. April 25, 2008 at 11:16 AM

    oh kalo kat bangi tu bukak die nye kedai, aku nk benti keje skrg ni, nak keje dgn kedai makan plak! aku nk apply position Restaurant Manager.. assistant pon bolela! win, tanye abg ipar awk, ade borg mohon kerja x tuk restoran die?

  9. April 25, 2008 at 12:02 PM

    haha, sms la tanye die sendri… xkan trus jd manager kot.. mestila kene jd kuli dulu..

  10. Tny
    May 8, 2008 at 7:53 PM

    Oit!!!

    Blog pun share!! sehati sejiwa🙂 bila lah nk kwen ni.. errmm.. ermm..

  11. Mi Bandung Bp
    September 1, 2009 at 12:33 PM

    Mi Bandung paling best pernah saya makan ialah Batu pahat punyer.

    • September 1, 2009 at 1:40 PM

      pnah makan mee rebus / bandung tulang kat ZZ tak?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: