Home > Shoutout > [E] $$ beras naik? camane badan nk naik?

[E] $$ beras naik? camane badan nk naik?

Ye, itula masalah yg hangat orang Malaysia dok bincangkan. harge beras naik mmg membebankan terutama kat orang yg berpendapatan rendah.. cam aku nih. aku byk mkn nasi sebab aku nak naikkn berat badan.. kamonlaa~ bagi la berat badan aku cecah 50kg..

aku mkn breakfast, lunch + dinner! bkn sket tau? tiap kali minta nasi kat kedai.. “bang / kak, sket lagi nasi bang.. laparla.” kalo msk kat umah plak, aku sorg je mkn 1pot beras. lps dinner tu, kalo bole nk tros tdo, biar aku cepat gemuk! ahaha.. tp tak gemuk pon. aku heranla, mane pegi makanan yg aku mkn tu, kalo tak jadi lemak, takkan la tros jadi t**i? kat opis, aku senantiasa lapar so biskut kat pantry opis tu la jadi mangse.. hehe.

kwn aku heran kenape aku byk mkn tapi xgemok2 pon. dulu, aku kate agaknye aku ‘mengandung’ banyak cacing. tp walopon dh mkn ubt cacing, aku ttp tak gemok~ bole kate tiap pagi aku bfast nasi lemak, konon2 nk cepat byk lemak kat bdn.. tp efek nye same je..! haih

mungkin aku tak gemok sbb aku salu naik turun tangge kat umah.. yela umah tingkat 5 tu mane de lif, menapak je naik. pastu plak aku punye tempat parking kete kat opis tu ade 500meters away my office.. tgkt 4 tau? aku tak mo usung laptop aku ke sane sini sbb aku nk kurangkn beban yg badan aku bawa.. kamonlaaaa, ssh sgt ke nk naikkn berat bdn? isk3..

Categories: Shoutout
  1. May 13, 2008 at 11:15 AM

    metabolism yg tinggi antara punca badan susah nak naik..aku dah jumpa doktor, mkn pil, minum susu..tapi takderk hasil..even docs pon suspect aku jenis metabolism tinggi..makan byk tp cepat terbakar..

    aku rase ko pon satu spesis ngan aku kot🙂

    ubat dier kawin😀..ko kene kawin dulu la..aku tgk side-effect..then aku ikut..hahaha😀..boleh?

  2. May 13, 2008 at 11:19 AM

    kawen? aku rase lagi aku kawen lagi kurus kering kot~ lainla kalo aku bole makan ‘happiness after the marriage’ mungkin lakot leh gemok.. ngeh2

  3. May 13, 2008 at 3:20 PM

    happiness after the marriage? for sure la pas kawin life makin happy😀 hati dah senang😀

    hahaha..saye menunggu anda dulu sebagai bahan ujian :p

  4. May 13, 2008 at 7:03 PM

    btul2..pas kawin..for sure badan naik..tambah la lagi kalau de anak😀

  5. May 14, 2008 at 1:43 AM

    If only my level of metabolism is just like urs….huhuhuhu…

  6. May 14, 2008 at 10:13 AM

    ok, sape nak bet aku lps kawen nnt gemok? kalo aku tak gemok, korg kene banje aku mkn smp aku gemok.. aci x? kalo aku gemok, aku banje korg mkn smp korg gemok plak… ngeeee

  7. May 14, 2008 at 10:35 AM

    bet kasi beras sekampit sorang la..baru adil..hahaha..

    kalo ko gemuk pas kawin, ko bg kitorg sekampit beras sorang..

    kalo ko tak gemok pas kawin, kitorg beli sekampit beras kasi kat ko

    aci tak kawan2???

  8. May 14, 2008 at 10:39 AM

    haaa, ini x ADIL! korg kasi sekampit beras setiap sorg kat aku la…

  9. May 14, 2008 at 10:54 AM

    ????

  10. May 14, 2008 at 1:33 PM

    hehehe..sian win blurrr sorang..

    aku no hal kasi sekampit beras 10kg utk ko😀

  11. Tny
    May 14, 2008 at 10:18 PM

    Ehh.. ape nih.. discuss psl kwen=gemok ni :p

    Hahaha.. Eleehh Zuhrin buat blur pulak!!!🙂 hahahah…
    Eda.. Nk wat experimen ke nih?

  12. May 15, 2008 at 10:07 AM

    experimen ni perlukan fund yg agak besar.. so nk tunggu dpt fund tu, lambatla sket.. ape kate korg je wat experimen ni dulu? hohoho

  13. May 15, 2008 at 3:35 PM

    win, nnt pas kawen, kasi edot gumuks 9 bulan tu cepat2 tau

  14. May 15, 2008 at 3:36 PM

    aaa? gumuks 9bulan? tu bkn gumuks.. tu BUNTING.. aiyoh~ tak aci, bunting tak kira

  15. May 15, 2008 at 5:38 PM

    yelatu~ kene buat family planning la.. nk honeymoon dulu.. haha! merepek la korg sume ni…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: