Home > Jalan-Jalan > [E] jom makan nasi minyak~

[E] jom makan nasi minyak~

urgh, bangun pg td tade mood langsung nk siap2 pi keje. badan rase lenguh sume sendi2, bercampur rasa malas nak pegi keje sebab tau bos besar cuti seminggu.

sebabnye, semalam gi kenduri kawen Zack & wife kat Kg.Triang, K.Klawang. pergh, jauh gile..! the way to kuala klawang was really magnificent! ade byk Hutan Lipur and air terjun including Jeram Toi. tp tak stop mane2 pon sebab perot dah lapar dan terbayangkan nasi minyak rumah pengantin!

alhamdulillah sampai gak ke sana dgn selamat dan sempat tengok pengantin diarak dengan paluan kompang. lepas mkn nasi & dessert cendol, ade persembahan nyanyian kumpulan kompang & tarian with org main alat muzik cam gamelan tu. aku amazed mase tengok persembahan tarian, ade tarian Piring & Rendai. tarian piring tu aku pnah la tengok kat TV, tapi yg tarian Rendai tu aku asyik tergelak je tengok, sebabnye diorg menari cam langkah2 silat berkumpulan tapi ade part yg diorg tepuk2 kain seluar! aku tak perasan kalo aku ternganga mase tengok tarian tu ( bukan sebab aku tengok diorg tonggeng2 mase pukul kain, OK? ) sebab aku btol2 enjoy the uniqueness of the tarian. lepas abis tarian tu, agaknye ketua kumpulan tarian tu perasan yg muke aku mcm bkn orang tempatan, die explen pasal tarian tu kat sume. tarian Rendai ni ditarikan secara suka-suki selepas orang menuai padi.. yg tepuk2 kain seluar tu dipanggil Tepuk Gelembung.. oowhh.. baru den tahu~

lepas abis persembahan, ape lagi.. salam dengan pengantin dan cakap nk balik daa. hehe, sbnonye ade plan lain, nk gi jln2 kat PotDiksen plak~ walopon tak familiar dgn jalan kat N9 tp belasah je ikot signbod cari jalan ke PD. tup tap~ sampai gak ke PD.. aku dah lame tak g sane, bole kate tak ingat pon bile last time aku g sane, so tatau nk stop kat pantai mane. belasah je benti kat pantai yg ade deretan kedai baju. hehe.. sebab aku mahu beli t-shirt dan suar untuk mandi laut! kalo la bole terjun laut pakai baju kurung kan senang~ lame juga aku cari baju.. kol 6 baru aku terjun ke laut. air dah mula pasang pon, org lain dah naik ke pantai, tp aku baru terhegeh2 nk mandi. xpe.. 30 minutes will be enuff.

pas mandi xtuka baju pon. dengan baju basah tu tros gi duduk kat gerai makan, order char kueytiow + kerang rebus. okla gak xmahal sgt. baju basah, tp ‘poket kering’ so itujela yg mampu.

sonoknye~ marila bercuti!

Categories: Jalan-Jalan
  1. June 24, 2008 at 9:46 PM

    hi, have a nice day..

  2. mas
    June 25, 2008 at 11:13 AM

    wei cik edot, ko mesti lalu kg aku klo ko gi kuala klawang tu… umah arwah nenek aku kat jalan nak gi k.klawang tu la.. hohoho.. ko ikut jln mana?? lalu sban tak? lalu pekan pantai tak?

  3. June 25, 2008 at 11:39 AM

    aku exit PLUS semban, pastu g kuala klawang dari town semban. pekan pantai pon lalu.. but i couldn’t recall much la, there were so many kampong on d way la. but aku teringin sgt nk singgah Hutan lipur kat situ..

  4. ReN
    July 8, 2008 at 8:31 AM

    halo cik edotz…. apasal hang tak kabor ngan den nak turun klawang?? den dok kat pekan klawang la… boleh gi Jeram Toi sama-sama… uwakkkk… edotzz…lain kali kalo turun klawang…bgtau k!!!

  5. July 8, 2008 at 8:57 AM

    hehe, mane den tau pegi ke tak, asalnye tatau jln.. tp redah je

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: