Home > Techdirt, Tips > [W] Maxis/Celcom Broadband for Ubuntu users

[W] Maxis/Celcom Broadband for Ubuntu users

okeh, setakat ni kalo tanye org maxis/celcom.. mmg diorg xde support utk linux user.. tp it doesn’t mean xleh gune servis internet diorg.. just kite kene tau sendiri camane nk configure connection je.

aku x layak nk ajar kat sini, sbb aku pun xpenah gune Ubuntu😐
so tgk je la kat sini eh?

1. http://www.sembangsini.com/?p=237
2. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=262867

hope this helps!

Categories: Techdirt, Tips
  1. July 23, 2008 at 10:46 AM

    thanks win & edot (sbb aku cite ngan dier semalam)😀

    hehehe (*_*)..hopefully membantu aku memasang broadband

    such a shame kan..dak sc.comp mcm aku tatau psl nie..hehehe..but aku ngaku mmg aku tatau pon..esp linux nie..lagi la -out-

    aku straight jer..kalo org maxis yg call aku itu ckp takderk service..maka tak la jawapannyer utk aku..hahaha

  2. July 23, 2008 at 10:57 AM

    xpe, kalo tatau leh tanye~ kami pon bkn tau sangat.. keh3

  3. July 23, 2008 at 10:58 AM

    heheh, ramai org salah anggap kalo budak sc. comp mestila tau sume bende psl comp ni..

    yg diorg xtau, bidang sc. comp ni tersangat la luas, tp yg kite blajo tu certain part je ikut majoring masing2.

    x mampu la nk cover sume tech weh..

  4. July 23, 2008 at 12:47 PM

    normal perceptions bg org yg tatau..

    mcm kite yang dah masuk nie tau la issue computer nier tak terkejar..too fast..too furious😀

    yang penting belajar & bertanya😀..kan?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: