Home > Jalan-Jalan, Techdirt > [E] PC Fair II 2008

[E] PC Fair II 2008

i am back from Chemor! beg yg aku bawa dari kampung smlm berat gile sebab mak isi rambutan + langsat, luckily she didn’t put in the durians! sedare plak ade tempah 2psg baju kurung tuk raya kat aku, sebabnye aku gatal mulut mengaku dah pandai jahit baju kurung.. tp xpe, nnt dptla duit raye lebih sket! keh3~

gi jln kat jln masjid india sblm nek LRT ke PCFair @ KLCC. monitor kat umah ni dah bengong, tiap kali on PC kene ketuk2 kepale monitor tu smp la menyala. so mission smlm g nk sebey LCD yg berpatutan tuk ganti monitor. kat PCFair tu cam biasela.. bkn best sgt pon. sesak dgn org ramai, harge brg pn xmurah mane, qualiti pon blom tentu baik, tapi belasah jela. bende bkn tiap hari ade kan? nmpk plak ramai org bwa paperbag P1 W1MAX.. cantik gak! aku pn g la kat booth diorg, gadaikan infomation sket.. pastu dptla beg ini! tadaaa~~

W1MAX paperbags

W1MAX paperbags

penat gile jln ke semua Hall, rehat jap sebab kaki dah lenguh gile. ngeh2..

rest

rest

Jalan punye jalan, jumpela satu booth ni yg jual dgn harge yg cam ok setelah sebey harge dgn 3booth kat 3Hall yg berlainan (bygkan la betape jauh). ssh gak mase nk beli, sebab aku sgt kedekot dan ssh nk kuarkn cash.. heh jawabnye swipe laaa~ kesian Win.. miahahaha. last2, amik gak Samsung SyncMaster 943NWX (19″ widescreen). inilah rupenye setelah installation di rumah.

hohoho

hohoho

hum, pd aku kat PCFair la tmpt aku nk blaja psl bende baru ni, baru la tau, skrg hdisk 1terabait harge bape.. laptop yg kecik gile tu harge bape skrg~ pastu dpt tengok ramai org! sbenarnya, walopon xrase nk beli ape2, tp still akan pegi jugak kat PCFair.. keh3. hasilnye, wishlist akan bertambah.. hehe, skrg aku rasa macam mahu beli kamera la plak. tp xbole la beli bulan ni, bulan ni dah beli 1 barang, len kali la bile rase2 cam ade $$$. sebab dah beli LCD bulan ni, kenela berjimat.. kene bawa bekal ke tempat kerja setiap hari! ahahaha

Categories: Jalan-Jalan, Techdirt
  1. andy
    August 4, 2008 at 10:44 AM

    waaa… pegi tak ajak >_> plan nk pegi.. tapi tak kuar pun.. ingt kamu² tgh nk berjimat duit so tak bajet la plak kamu² pegi..

    bestnye monitor ringan~~ bape ringgit eh? trade dgn monitor crt ku leh tak? =p

  2. August 4, 2008 at 2:13 PM

    p1 wimax tu, dah start service ke?

  3. August 4, 2008 at 4:54 PM

    lerr… igt adi dh pegi.. x ajak la.. samsung tu RM589.. sblm pcfair harge die RM640+. CRT x laku sgt la skrg.. lelong je la RM100 ke.. hehe.. beli pun sbb samsung 17″ lame tu rosak.. rsnye kalo sesape yg pandai repair, sket je tu rosaknye.. ntah2 solder sket je dh setel prob. tp kalo anto kedai, mesti mahal gile kene caj. so baik beli baru je la trus utk jangke pnjg.

    wimax tu 100% implemented ujung thn ni kot.. yg kat KL dh launch dh.. dh ade subscriber pun. cume full pakej still blom ade lg, 19 ogos ni P1 akan bgtau bape sewa bulanan.

    p/s: sape nk beli monitor 17″ CRT flat screen Samsung Syncmaster 763MB (Magic Bright), aku tolak RM100 je. ade brani??

  4. Pakcik
    August 5, 2008 at 11:09 AM

    Meriah sgttt…

  5. August 5, 2008 at 12:13 PM

    haih tu la jalee x pi pcfair… byk woo sale HTC Diamond ko nk beli tu, tapi tak murah mane.. harge same je aku tgk.

  6. Iz
    August 7, 2008 at 12:06 AM

    HTC mmg best!🙂

  7. August 7, 2008 at 10:07 AM

    Dulu selalu jugak pergi PC fair, tapi sekarang dah malas dah. Ramai sgt org. Nak tgk barang pun tak aman. Dok sibuk berasak😀

  8. August 7, 2008 at 10:15 AM

    @iz
    HTC nampak bes, aku pegang2 pon bes.. agak2 kalo gune, bes gak x? tp mhl sgt dohh, aku tunggu harge die turun 50% baru aku pikir sama ada nk beli atau x.. haha

    @nadlique
    siyes, mmg ramai org. rase macam ‘dicabul’ pon ade mase sesak2 dlm crowd tu.. haha! tapi sape la nk merabe aku kan.. x menarik sgt.. huhu.

  9. August 7, 2008 at 7:24 PM

    Ada kawan aku tu, dia kata, dia suka pergi PC fair sebab ramai org. Reason dia apa tau? Nak meraba org.

  10. August 8, 2008 at 6:41 AM

    leh tlg describe muke kawan ko tu x? yela, len kali aku pi, leh aku jauh2 sket jln bile nmpk die dekat2.. mwahahaha

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: