Home > Whatever > [E] Part-time job

[E] Part-time job

malam smlm dah mule wat part time job. dah dapat tempahan dari sedare kat kampung, tuk baju raye diorg 2 pasang. smlm je.. baru gunting kain ikot ukuran kat baju contoh (sebab aku mls sgt nk ukur bdn diorg… haha~) potong kain tuk wat baju kurung ni, kene konfiden. rase takot kalo2 salah ukur tu memangla ade.. sebab tula aku wat kiraan betol2.. ukur 2-3 kali. lame jugak aku potong smlm, agaknye sebab gunting kain tu tak bes kot.. haha~ salahkan gunting pulak.

ade satu kain tu, jenis berbatu-batu kilat tu.. eee, susah betol nk potong kain jenis tu! kene buang batu2 tu sblm gunting. bukannye senang tau~, susah jugak nk tanggalkan. no wonderla, kalo anta kain jenis tu kat tukang jahit, die caj extra RM3 tuk upah jahit. satu lagi jenis kain pulak, part tuk baju dgn kain tu asing.. so kene betol2 careful mase potong, xleh slp sket lgsg. part mmg cukup2 je tuk wat baju.. tak cukup nk wat cover span tuk bahu. hoh, memang mencabar!

pg td b4 g keje aku gi anta kain yg dah siap potong tu kat makcik umah bawah minta tlg wat jahit tepi. kalo sume ok, dpt blk baju siap jahit tepi tu esok @ jumaat. so weekend ni leh la aku mule jahit. bab menjahit pon challenging gak, kene byk sabar. harap2 sume berjalan lancar~ baju yg aku jahit ni xrosak.. aminnn

Categories: Whatever
  1. August 13, 2008 at 3:14 PM

    baguuss ida.. saya mesti pilih! (sambil menunjukkan ibu jari)

  2. August 13, 2008 at 3:18 PM

    awk ni~ malu sy~ awk ingat sy ni bank rakyat.. haaa~

  3. August 14, 2008 at 1:50 AM

    rupanya ko pndai jgk jahit baju yer.Leh la jahit baju melayu unk aku.Kain aku beli.Upah free jerlah.Member2..hehhee

  4. August 14, 2008 at 9:23 AM

    baju melayu den tak reti lagi.. kalo rase2 nk cuber beraye pakai baju kurung, leh la tempah.. hehe

  5. rumpelts Celop
    August 14, 2008 at 1:17 PM

    OOOOO hang WFH rupa2nya hang buat part time job eh menjait… very derrr!!! aku pun nak wat part time gak ahh…. hahahhahahaha

  6. rumpelts Celop
    August 14, 2008 at 1:19 PM

    wei…. hang masak apa tenghari ni.. kalau we all nak dgt lunch kat umah hang boleh ka?

  7. August 14, 2008 at 1:55 PM

    aku mane de menjahit arini. kain tak siap jahit tepi lagila. aku .. errr, aku… haa! aku rase tak sedap badan. esok aku dtg keje. btw, aku cume mkn roti yg aku dah bungkus tuk wat bekal g keje arini.. tapi tak gi.. ahahaha..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: