Home > Whatever > [E] scrawny me

[E] scrawny me

i heard the word scrawny (@ kurus keding) everytime people judge me by my figure. what is scrawny anyway? it is defined as having unattractive thinness. huh?? Win.. am i unattractive? thin…? huuuuu~😦

i would hardly admit it, or sometimes i would try to change the subject of the conversations. Ayah used to say “it is ok to be thin”, just to make me feel ok everytime i told him about what people say bout me. come on, it’s not that i don’t eat much! i eat like you all do, it is just that.. erm, maybe my metabolisme rate is higher. i would feel hungry right before i go to bed & right after i wake up! i even tried a very heavy meal as my supper.. Big N Tasty Meal @ McD. i finished them all and went to sleep, but then i felt very very hungry when i wake up! in an overnight, i didn’t gain weight either.. i lost weight instead. i wonder what happen to those fat in the burger.. when i digest it. humm. is it possible that i am a sleepwalker? maybe i exercised during sleep? haha

btw, being scrawny isn’t so bad.

  • i can wear any freesize outfits, and also children (7-year old and above) shirts
  • i can eat all i want without even worry i would look fat
  • i don’t have to ask Win “do i look fat in these?” and Win doesn’t have to lie if i ever ask.
  • i can hide behind a lamppost if i ever get chased
  • i don’t have to worry about the wedding dress, i believe my size fits all.. nyehhh~
  • ahah! Win could carry me easily if i ever collapsed and pretending that i can’t walk.. hehe

that’s all i can think of right now.. but there are lot more! just that.. i don’t want to hurt anyone’s feelings. bodysize is a sensitive issue. talk eveything about anything to me, but not bout how scrawny i look and how many pimples there are on my face.. ok? just let me know if my facial skin is getting better and if i look like i gain weight.. hehe~

Categories: Whatever
  1. August 14, 2008 at 2:02 PM

    kes kita sama edot😦

  2. August 14, 2008 at 2:07 PM

    hehe, tula.. aku xske sgtla bile org ckp aku ni kurus sekerempeng la, kurus kring la.. huhu

  3. August 14, 2008 at 2:31 PM

    paling sedih bile org cakap mak ayah aku tak bagi cukup makan😦

  4. August 14, 2008 at 3:01 PM

    isk, tak baik la org tu cakap camtu.. makayah tak mainla dlm hal ni.. tsk2

    org yg kate aku kurus kering.. bukannye fit sgt pon. nak je aku cakap “takpela aku kurus kering daripada gemok cam engkau”.. tapi tak baikkan ckp camtu? win marah kalo aku cakap kasar.. nnt Win xnak kawan dgn aku lagi.. so aku diamkan diri je kalo org kate aku kurus kering @ ckp “xpela kurus, senang nk lari kalo kene kejar”

  5. Iz
    August 14, 2008 at 3:37 PM

    aku pon bih kurang je sbenarnye.. hehe.. tp tak la kurus sangat2 kot.. ketegeri kurus sket2 tapi makan banyak.. haha..

  6. August 14, 2008 at 3:40 PM

    ala, definition kurus ni ssh la. kalo tinggi.. slim sket org dah kate kurus. kalo rendah, slim.. tak plak kategori kurus.. tak kire.. ko pon kire scrawny gak.. akeekeke

  7. August 14, 2008 at 6:12 PM

    itu la..jgn jugde dari segi fizikal jer

    tak semesti kurus kering mcm aku nie fit sgt..lari2 pon pancit jugak kadang2 and yang berisi tue tak fit..ader jer yang berisi tapi fit dr aku yg kurus kering nie.. :p

    plus kurus tue tak semestinya sehat & gumuk itu tak semesti sakit. yang penting tahu jaga kesihatan diri masing2 dah la🙂

    bersyukur jer la ngan ape yang dah ader😀

    alhamdulillah

  8. rumpelts Celop
    August 15, 2008 at 1:13 AM

    Enot bila hang dah kawen nanti sure berat badan hang naik mendadak.. tak caya tgk lah nnti..

    btw hang cuba baca statement ni ….aku baca dari mana tah :

    Tidak malukah kita sebagai sebuah negara yang majoriti penduduknya Islam, ketua negaranya Islam, tetapi terpaksa berdemonstrasi untuk membantah tidak tanduk golongan mainoriti yang mempertikaikan Islam.

  9. August 15, 2008 at 7:47 AM

    aku rase lps kawen same je kot.. heh.

    ya Allah, dlm komen blog aku pon ko letak statement politik ni.. haih~ aku rase ko ptt ade blog sendiri la Jal. baru syok. tp ko jgn la tulis blog smp kene tangkap dgn ISA plak tau?

  10. rumpelts Celop
    August 15, 2008 at 10:01 AM

    aku mmg nak buat blog sendiri, tapi mcm ko cakap aku takut ah sbb molot aku ni lazer sket.. kang tak pasal2 kena tangkap atas akta hasutan sbb keluar perkataan2 mcm ni… Lim K** S**** [–censored ;p –]2 perlu balik China.. so mcm mana tuh???

  11. August 15, 2008 at 10:03 AM

    deyyy, jgnla sebut name makhluk pink tu kat sini.. blog aku tmpt untuk perkara baik2 aje laaa~ isk

  12. rumpelts Celop
    August 15, 2008 at 7:02 PM

    masalahnya baik sgt ke ko …. hehehehehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: