Home > Shoutout, Wish & Greeting > [E] This Coming Ramadhan

[E] This Coming Ramadhan

happy Ramadhan

happy Ramadhan

5 days more till Ramadhan~ Selamat Menjalani Ibadah Puasa to all Muslims readers! and before we celebrate the fasting month, I would like to apologize to everybody if I have done any wrong doings to you all by any means, if my words written here hurt your feelings.. and for all bad things i’ve said and done.

everybody knows that the petrol price is decreased to RM2.55 per liter last 2days. i should be thankful (i am~) but i still hope that it can go lower. if the petrol price decrease, the bus fare would not rise! hooray~ i better get my bus ticket now or else, i might end up celebrate Raya alone😦 going back for Raya by car is not my first option, coz i couldn’t stand the heat and traffic jam on the highway. btw, i don’t want to drive alone. haih, bile la bole balik raya berdua ekkkk~ huhu

Win and I haven’t go shopping for Raya clothes.. yet. we would choose to wear clothes with the same color theme for hari Raya (of the previous years).. so dat nmpk sedondon laaa konon.. but sadly, we never celebrate Raya together. the distance between Perak and Johor (+- 590 km) would make it impossible for us to travel and visit each other’s family in one day. we would take pictures of ourselves in our Raya clothes and send MMS to each other on Raya morning. huuu~

p/s: let’s go shopping for Raya~

Categories: Shoutout, Wish & Greeting
  1. August 25, 2008 at 12:10 PM

    shopping apenye.. pakai baju thn lps je la.. nmpk mcm baru lg.. kukuku~

  2. August 25, 2008 at 2:07 PM

    alaaa.. jomla gi jln tgk baju raya.. xbeli pon xpela.. janji sy nk tgk org ramai2.. nk bersesak2

  3. August 25, 2008 at 2:08 PM

    huhuuh……..kak sue tak der baju raya thn nie………ntah dpt pose ngan raya ke idak……..uwaaaaaaa

  4. August 25, 2008 at 2:09 PM

    eh kak su… ayat tu kalo org tatau kak su peknen.. bunyik mcm dah nk pegi meninggalkan dunia tau x.. hush.. intro la sket.. bgtau mgkn beraye kat sepital ke hape.. isk2

  5. August 25, 2008 at 7:06 PM

    aku pon takderk baju raye taun nie..
    pki yg ecah sopnser time jadi pengapit kawin dier jer :p
    masih baru lagi🙂

  6. August 26, 2008 at 10:24 AM

    haa, tu pon kire baru la jugak.. baju raye aku pon dah siap, tp bole x saje gatal nk perabih duit Win plak.. heh

  7. evil sista
    August 26, 2008 at 10:29 AM

    Dey,

    Kata nak cat kete… takkan raya tak bawak balik kete kot?? Bleh gak aku numpang2 cam ko slalu numpang aku dulu, masa aku baru beli kete.. ngeeeeee….

    Ko tau apa aku miss 2 tahun ni? Aku miss kejahatan aku bila ko call aku dari JB pasal nak beli tiket balik raya… Ko kata tiket bas dah abis, pastu aku dengan jahatnya belikan tiket tren utk ko.. supaya ko bengkok naik tren yang slow tuh. Tapi sejahat2 aku, aku belikan jugak la tiket untuk ko balik, kan? kan? kan? Kesian lak tgk ko tak balik raya… teriyak sensorang kat JB lak nnt…. kekekekeke…

    Tahun ni, ko pepandai la adjust sendiri ye, ko dah besar. dah pandai budget sendiri, takde adik yang nangis2 psl problem tiket nak balik raya utk ko pikirkan pun.. hehehe.. aku mcm biasa la, last minute planning. Mungkin cam raya tahun lepas kot, pagi kat Perak, petang kat KL (kat KL aku dapat duit raya dowh.. saja nak dengki kan ko hahahaha) Aku tak apply cuti raya pun lagi.. so tak leh nk agak balik bila. Kalau ko dah plan cuti semua, beli la tiket cepat2… sebab aku tak dapek nak tolong… ngeeeee

  8. August 26, 2008 at 10:53 AM

    aaa.. no hal. aku ok je.. kalo tiket tade.. kete ade. cume driver je tade.. aku nk tuju KL pon aku rase leh sesat ke Kepong.. tak pon sesat nek Kuantan ke.. ahahaha..

    yela2, aku tau.. btw, kompeni soh cuti 1minggu.. cuti deduct automatic 3hari kot. tgkla camne.. aku blk awl tuk 25hb kot.. muahahaha

  9. August 27, 2008 at 3:13 PM

    Saya dah 5 tahun tak tukar baju raya. Haha. Baju melayu hitam tu je.

    Ni dah tahun keempat beraya di perantauan. Tahun depan insyaAllah dapat rasa raya di Malaysia! Woohooo!


    eDoTz said:
    ala, org lelaki takpe kalo baju raye xtukar.. korg 1 baju pon cukup tuk dibawa ke semua majlis.. kan? org pompuan (sesetengahnye) mest nk baju raye.. cam aku baju raye tula baju baru dlm setahun.. (tp skrg sudah reti menjahit baju sendiri, 1 baju kurung baru setiap bulan~ miahahaha)

  10. August 27, 2008 at 4:44 PM

    1 bj kurung sebulan? ini dh menyimpang dr tujuan asal (nk jimat kos).. kukuku~

    arkk.. nadlique pakai bj melayu ke? kefahamanku silap rupenye..

  11. August 27, 2008 at 6:39 PM

    Naper? Ingat Nadlique pakai baju kurung ke? Hahahaha. Sangkaan org ramai yang salah😀


    eDoTz said:
    bistu, Nadlique beraya kat sane pakai ape? tuxedo? ngeh3.. bkn ke org lelaki 1 baju melayu je memang tuk beraye 10tahun? tu pon kalo perot menten laa.. kalo perot boroi kenela beli baju melayu lain.. heh

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: