Home > Whatever > [E] Let’s Makan Makan

[E] Let’s Makan Makan

bosan la masak kat umah skrg ni.. asik2 lauk same je! dah masak ikan siakap stim, sup lalah, ayam sambal kicap, asam pedas ikan keli, ayam paprik.. haihhhh~ arini tatau nk masak ape dgn bawal tu, sweetsour kot.. tapi masak kuah kicap pon senang gak. hum, ada baiknya jugak mkn masak sendiri kat umah, senang nk bersahur esoknya. aku cume simpan baki makanan berbuka dalam fridge, tidur.. set jam kol 4.30 pg. then, bangun sahur tu aku pon nyanyi sambil menyediakan makanan “From the freezer, to the oven, to the table~” (macam iklan CorningWare kat tv tu) dlm 5minit camtu dah siap panaskan sume lauk & nasi.. dah leh makan! sebbaik ade fridge + m’wave oven ^__^ xrugi kan invest tuk diorg ni? kalo dulu mak kene panaskan kat dapur, pastu kene basuh la periuk tu berulang kali. heh, skrg ni senang je.. bekas tu la aku wat mangkuk lauk, simpan dlm peti ais, reheat, then wat mangkuk lauk balik. SEKALI je perlu dibasuh! gagaga~ tapi mangkuk tu bukan cap CorningWare la.. cap ayam je. xmampu lagi nk beli set CorningWare yg rege beratus-ratus hengget tu -__-!

huhu, dah buhsan memasak ni.. rase nk berbuka kat luar la plak.. somewhere yg aku bole makan banyak dan bole pilih byk varieties. sounds like buffet to me ^__^! nanti mahu ajak Win~ kalo die takmo, xpe.. biar aku bayar. aku mahu teman makan! i’ve already got a buffet place in mind.. the price is reasonable with the number of dishes they provide. Rm46nett per pax with 99 dishes? Whay say you, Win?

Categories: Whatever
  1. September 9, 2008 at 2:53 PM

    buffet will suited u🙂

    aku penah try ikea punyer last year ramadhan buffet rm15.99++..not bad la..

    kat mane rm46++ buffet tue?

  2. September 9, 2008 at 2:55 PM

    dekat je dgn umah ko, ala.. kat sblh UTM KL nye masjid tu.. bangunan yg bumbung semi-hemisfera.. hehe

  3. September 9, 2008 at 5:01 PM

    huh? kt kg.baru tue ke? (tengah garu2 kepala bayangkan location)

  4. September 9, 2008 at 7:11 PM

    lalu jln semarak.. kat area jln kent, tgh2 antara utm ngan jabatan ukur.

  5. September 9, 2008 at 8:21 PM

    xleh sebut kat sini, kang dikire promot plak.. senang cite.. bangunan dalam Felda. tempat org kaye2 salu wat kenduri kawen… heh

  6. mas
    September 9, 2008 at 10:22 PM

    ko berangan nak mangkuk corningware ke.. insyaAllah nnt kawen belambak2 la set pinggan mangkuk ko dpt.. klo lucky dpt la gak corningware tu.. aku dpt satu set.. yg lain jenama biase.. ok la tu kan.. something to start with. bila dh byk duit nnt boleh tambah koleksi.. eehhehe..

  7. September 10, 2008 at 7:40 AM

    siapa yg baek hati nak bagi hadiah kawen set CorningWare ekkkk~ huhu

  8. September 10, 2008 at 10:23 AM

    bangunan felda punyer buffet ekkk? mcm best jer :p

    kalo ko nk CorningWare bleh la bg time ko kawin nanti..sbb aku better bg present yang ko nk pki/perlu dari bagi mende2 yang common :p + senang nk membeli ( letak la wish list :p )

  9. September 10, 2008 at 10:26 AM

    waaaa? betol ke nk bagi set CorningWare? huhu.. aku seganla nk bg wishlist.. kawen pon blom tentu tarikhnye lagi.

    tula aku cam bes je tengok~ jap aku kasi ko link ke poster tuk buffet kat felda tu.

    click sini

  10. September 10, 2008 at 11:15 AM

    aku bukan nk ckp ape la..mungkin mentaliti kite org melayu mcm tue kot (aku tak salahkan sesape..mungkin adat/sikap segan)

    pada aku tak salah malah memudahkan keje aku untuk membeli..walaupun dah tak suprise tp at least ko dapat ape yang ko nk gunakan?

    dari aku beli mende yang sama yang ko pon akan dapat mende yang same byk2🙂

    that’s what i think

  11. September 10, 2008 at 11:19 AM

    hum, wishlist tu mmg bagus.. cume aku takot org mengata tak malu.. hehe. blk ni aku cek ape tade kat umah tu, nnt lain entry aku akan list kan.. skali dgn wishlist Zuhrin jugak.. miahahaha

  12. September 10, 2008 at 3:41 PM

    wishlist sy dh ade.. miahaha!

    ush.. nk kene ade wishlist ke? shh la nk mengikhlaskan diri mcmtu..

  13. September 10, 2008 at 4:11 PM

    wishlist tue pon tak semesti ko dapat sume kan?

    yg penting aku ader panduan untuk beli present kawin korang🙂 hehehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: