Home > Whatever > [E] Upah pertama saya

[E] Upah pertama saya

September 18, 2008 Leave a comment Go to comments

kelmarin, Kak Ain (my officemate) anta kain tuk tempah baju kurung. semalam kan cuti, so aku leh konsentret wat baju kurung tu tanpa gangguan. x perlu masak lunch, x perlu layan suami dan anak2.. ceh, macam ade je😛 mule menjahit kol 12tghari, siap kol4ptg.. tapi tak termasuk jahitan sembat la. hohoho~ dah semakin cepat leh siap, mak kate dah bole buat bisnes menjahit..😛 bile aku cek baju dah siap tu, ukuran kat bahu tu kurang setengah inci! alamak, buatnye kak ain xmuat nk pakai, mampos aku.. camne leh silap?? entahla~ ape2 pon aku siapkan jugak & bawa ke opis arini tuk kak ain test pakai… fuhhhh~ sebbaik muat! die kate OK, then die bagi upah..

huh, bestnye dapat upah! rase nk tangkap gamba duit upah tu tapi over sangat la plak.. ape ape je~ janji aku bahagia~

Categories: Whatever
  1. September 18, 2008 at 12:19 PM

    congratz!

  2. September 18, 2008 at 12:20 PM

    berusaha! dh kaye nant bole la beli mesin jahit tepi.

  3. September 18, 2008 at 12:23 PM

    tenkiu all~ doakan bisnes sy dpt berkembang.. dan sy makin tere menjahit!

  4. andy
    September 18, 2008 at 4:03 PM

    wuu.. sy tak sabar menunggu upah buat website.. +bayaran buat magazine yg dah bape kali delay >____<

  5. September 18, 2008 at 5:24 PM

    isk3, kesian… sepatutnye kene bagi upah kat org yg tukang buat sebelum peluhnya kering..

  6. September 19, 2008 at 6:53 AM

    Berape hinggit ko amik upah sepasang baju kurung edot??gagggaag

  7. September 19, 2008 at 9:20 AM

    bape hinggit? haa, sebab aku amatur lagi so aku xdela caj smp mahal sangat. knape? mahu tempah baju kat aku ke? gagagagaaa

  8. eDoTz Celop
    September 19, 2008 at 10:16 AM

    wahai hedot! cakap ler berapa hengget ko charge.. org nak tau rege ler…baru ler bole buat tempahan…. huhuhu

  9. September 19, 2008 at 10:32 AM

    upah die basic… same umur dgn aku.. pastu kalo kain tu ade batu lekat2… yg tu aku rase nk kene amik extra caj sebab kain tu PALING susah nk dipotong dan dijahit.

  10. September 19, 2008 at 10:36 AM

    ckp je la RM25.00, abis cite..

  11. September 19, 2008 at 2:20 PM

    ala knape awk ckp? awk niiii~!

  12. ainsh
    October 7, 2008 at 11:36 AM

    bole la korang semer tempah baju ngan edotz ni. Congrats la dotz.. ada quality hang jahit nooo…. bagi testimonial la sket kan..TQ So much. Hrmmm lepas ni nnt bole la bawak geng satu malaya tempah kat hang.

  13. October 7, 2008 at 11:41 AM

    hoh? yeke.. mekasih2..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: