Home > Tag > [E] Tagged: Kawen

[E] Tagged: Kawen

September 24, 2008 Leave a comment Go to comments

1. how old are you?
~ 25y 2m

2. are you single?
~ no

3. in what age do you think you’ll get married?
~ 26.. kot

4. do you think you’ll be marrying the person you are with now?
~ ye arr, kalo tak, membazir la dah bagi hantaran dah sume..

5. if not, who do you want to marry?
~ org yg sebijik sebijan cam die. adeke??

6. do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
~ yg paling jimat.. mane satu?

7. your ideal motif?
~ motif ni ape? motif tuk membunuh ke?

8. where do you plan to go on a honeymoon?
~ tmpt yg provide hanimun pakej yg plg berbaloi.

9. how many guests do you think you’ll invite?
~ as many as yang dapat dihubungi 400 tetamu je kot

10. do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
~ simple with no trouble

11. do you want the traditional vows or something you’d make up on your own??
~ mane leh ubah ayat “aku terima nikahnye..” jadi ayat lain kan?

12. how many layers of cake do you want to have?
~ satu layer yg sedap is better that byk layer yg xsedap

13. do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
~ prefer? yang murahla.. wat kat rumah pon mahal tau?

14. when do you want to get married, evening or morning?
~ nikah arini, kenduri bile dah ade cukup duit.. nak x Win?

15. you’d rather have your reception outdoors or indoors?
~ mane muat indoor, outdoor la..

16. do you like a grand entrance for your groom?
~ watpe grand2? kang diruntuhkan jugak lepas abis kenduri.

(what happen to num 17???)

18. name the song/tune you’d like played at your wedding??
~ lagu pengantin la kot.

19. are you a morning person or a night person?
~ ape kaitan soklan ni dgn kawen?

20. do you want a solemn ceremony or a light one?
~ light one

21. what age do you want to get married?
~ 26

22. describe your ideal husband/wife.
~ Winz.. the man with a few words.

23. do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
~ makan dgn tangan ye sume org..~

24. champagne or red wine?
~ ribena

25. honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
~ it depends.. kalo ade duit lebih after the wedding

26. money or household item?
~ money pon bole, xyah susah2 nk bungkus.

27. who will pay for the bills?
~ bill ape? sepatutnye Winz la.. i would help sketla kot.

28. are you ready for married life?
~ ready!!

29. do u think you will still be a virgin until u get married?
~ nantila soh Win check bile dah kawen.. huhu

30. will u always be true to your wife/husband?
~ kene

31. how many kids do u like?
~ a couple

32. a new house for a newly wed or an old one?
~ new

33. will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
~ tahla.. apekebendenye tuh?

34. what kind of cuisine would u like for ur wedding?
~ nasi minyak, ayam masak merah, rendang/kari daging, jelatah yg sedap mcm mak salu buat.

35. will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
~ record part outdoor je kot, indoor tu mane bole~

36. whose wedding plans would you like to know next?

sesape aje.

Categories: Tag
  1. September 25, 2008 at 12:35 PM

    single lagi edot..cuma not available je🙂

  2. mokhzaini
    October 8, 2008 at 11:33 AM

    hahaha. betul tuh. single not available

    tapi kan edot, susah gak ah cite nikah kawin ni. aku yang lelaki ni pun jadi takut. ko tau le aku ni beso saiz nye, tapi still shiver la pikior pasal kawin.

    hal jodoh tu satu hal le, cume, ish..nih aku pos soklan yang menghantui pikiran aku; bukan nak kasi ko kabut ke ape, cume kalo ade le penyelesaian yang ko pikir logik dan aku pikir betul, kurang la sikit shivering aku ni.

    1) pas kawin ape akan jadi? ye le. lepas je akad tu, dah sah jadi laki orang. then pas kenduri – lepas basuh pinggan,kuali sakit pinggang semua – ape akan jadi? aku pun taktau. (dont story-stori about sex la, that will show how unmature u are)

    2) senyum senyum pas kawin. seronok seronok. bangun aku tengok muke kamu. tido aku kucup dahi kamu. senyum lebor hingga ke telinge. seri yang naik muke. sampai bile? sampai bile nak idup seronok dan dalam khayalan tu?

    3) dah 2,3 taun kluo le anak pinak. pulak dah. budak2 kecik comel. memang comel mase kecik je le. dah beso panjang, mule le bersepah rumah. dah mase tu kite umo tak berape mude. maybe range 30-40 la kot. situ dah start tanggungjawab. bersedia kah aku jadi caring daddy and sporting hubby?

    4) dah tibe pulok mak ayah memerlukan kite. yang aku pulak dulu tak pikior, kawin ngan orang jauh gile (ini kes khas utk lelaki je, anak perempuan ‘terlepas tanggungjawab’ tapi still akan jadi anak, tau! ). dah pulak terbahagi mak ayah – isteri/ suami dan anak2. lepas tu, keputusan akan dibuat, tapi adil kah keputusan tu?

    5) dah pulok anak2 beso2, lagi beso tanggungjawab. yang perempuan jenuh kepung. yang lelaki jenuh kena ikat. ish, mampu ke aku buat camtu? kang kepung kuat sangat, ikat kuat sangat, dorang cakap aku ni tak sporting la apa. kang kene cop dera anak la plak (kepung/ ikat tu analogi je..bukan betul2). camne yg terbaik nak didik budak2 tu jadi baik2?

    6) dah le kite pulak naik pusingan jadi tua. roda kehidupan berputar. anak2 dah besar panjang. dah boleh nikah. tinggal le kite dua kat rumah. masa tu ko tengok aku, aku tengok ko. sayang kah aku pade ko or sayangkah ko pade aku ketika tu?

    7) same gak dengan (6), sekiranya anak2 buat keputusan sebijik macam kite buat dulu pade mak ayah kita, adakah aku akan terasa adil?

    8) marriage ni big deal, kan?

  3. October 8, 2008 at 11:44 AM

    well said.. Mokh.

    setojong dengan pendapat ko tu. mmg marriage ni big deal. nak masuk gerbang marriage pon big deal gak, big amount of money diperlukan. kalo mase nk kawen ni rase susah, harap2 dah kawen sok tadela senang sgt nk bercerai, insyaAllah.

    lps kawen.. pasangan kite tula akan jage makan minum kite.. give and take omputih kate. kite sakit, die bw g klinik, besday kite die bg hadiah, mkn ade teman, tgk tv ade teman.. tupon kalo dpt pasangan yg betol2 baek.. kalo dapat yg tak baek tu, yg terjumpe kat kelab malam ke (ni perumpamaan je).. tataula leh jadi camni ke x.

    pasal kawen and then beranak.. anak ni sok yg akan doakan kite bile kite mati nanti. kalo kite wat tatau kat diorg, xjage dengan betol, ndak je diorg doakan kesejahteraan kite dalam liang kubur nanti..?

    cewah, byk plak khutbah Rabu aku arini.. macam la aku pandai sgt.. xpe.. same2 kongsi pendapat

  4. October 8, 2008 at 2:36 PM

    bykkan la membace buku/majalah psl parenting.. tgk contoh kat sekeliling care org (family/sedare/member) nk besokan anak, yg paling penting slalu bincang ngan pasangan, so bile dh ade anak sendiri kite tau mane 1 care yg nk kite ikut.. yg btol @ x btol.

    kalo kite dh buruk perangai time zaman budak2 dulu, what do u expect from ur own son/daughter? so, keje la kuat sket dari diorg kecik2 lg. mcm dr fadzilah khamsah ckp, kalo mak bapak senang2 (amik mudah) time anak2 diorg kecik.. diorg akan rs susah time anak tu dh besar nnt.

    rasenye kalo nk tunggu 100% ready, sampai ke tua x kawin. learn along d process.. macam bebudak kecik nk masuk skolah gak.. kalo xpakse, nak ke die bgn awl pepagi pegi skolah? tp bile dh biase, ok je.. walaupun susah, tp survive~

    juz my 2cent.. xpandai pun.. ngeh2..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: