Home > Whatever > [E] Damnation

[E] Damnation

i took an EL yesterday and left my home at 10 a.m to run some errands. i got back home at 6 p.m and found out that the storeroom’s grill were wide opened. – DAMN!

I unlocked the main entrance and saw my living room was in a mess, all things were scattered on the floor – DAMN!!

The laptop was nowhere to be found. It belongs to my company – DAMN!!!

The master bedroom was in a mess, my D&P wedding ring was missing from it’s box. – DAMN!!!!

The G-Shock watch as the hantaran for Win, was also stolen. – DAMN!!!!!

Called up the police, they came to the crime scene and did nothing – DAMN!

I lodged a report at Tmn Tanming Jaya but still had to go to Kajang police station to submit my report – DAMN!!

At 1230 a.m, the Kajang policemen came and took some pix from the crime scene and said “ok. now you can clear them up” wth? why didn’t they took any fingerprints sample? – DAMN!!!

I have to report to the HR that i lost my laptop. Maybe i have to pay for the loss – DAMN!!!!

*DAMNING THE THIEVES WHO BROKE INTO MY HOUSE*

Categories: Whatever
  1. Iz
    November 4, 2008 at 8:55 AM

    laa.. siannye!! huhu

  2. putrixue
    November 4, 2008 at 9:45 AM

    harap bersabar ye edotz..

  3. November 4, 2008 at 10:20 AM

    bersabar la edot..dugaan nie..hopefully semua ok and back to normal🙂

  4. November 4, 2008 at 11:06 AM

    hum, aku dah bertenang sket. tp umah aku still sepah, xde mood nk kemas.

  5. November 4, 2008 at 12:00 PM

    He wants the precious. Always he is looking for it. And the precious is wanting to go back to him…

    So bright… so beautiful… our preccciouussss…👿

  6. November 4, 2008 at 12:02 PM

    ni ayat yg Gollum cakap dlm cite Lord of The Ring.. kan?

  7. evil sista
    November 4, 2008 at 2:13 PM

    mende dah nak jadi…. nak buat cemana…

    Nasib baik sijil kursus kawen ko ada lagik…. Aku dulu, sijil kursus kawen pun kena amik tau !!! Kan dah kena kursus 2 kali !!!!

    p/s: Pandang le kiri kanan. Maybe someone is watching u….

  8. November 4, 2008 at 3:01 PM

    sijil kawen dlm kete. tataula masih ade lg ke x.. haha.
    aku tataula ade org watching me ke tak.. aku tgk cam tade je

  9. November 4, 2008 at 5:03 PM

    luckily ko xde time dorang masuk…xpe laa, bwk bersabar byk2,k..

  10. November 4, 2008 at 8:24 PM

    uhm, aku admit aku takot nk masuk umah skrg ni. tp ape2pon aku kene kuatkan semangat! aku akan lebih berhati2 apabila meninggalkan umah, aku takkan simpan barang berharga kat tempat yg pencuri akan cari, akan lebih alert bile aku terdengar bunyi ape2 kat dlm umah.

    tp, aku still tade mood nk kemas bilik yg berselerak tu.. nanti2la aku kemas. bile aku dah OK sket

  11. November 6, 2008 at 4:35 PM

    aloh.. saba je la dot. kene b xtra careful now, with or without u inside da house. haih.. polis mmg cmtu dot. amik gamba sini sana then chow. bukan mcm citer csi yg kte tgk lam tv tu. aku pn dh penah kene. dh tau camne polis handle kes kecurian cmtu..

  12. November 6, 2008 at 8:29 PM

    Sabar edot….dugaan ni….

  13. November 6, 2008 at 11:05 PM

    tenkiu2 all.. hum, mlm lps kene tu aku dah redha daa.. sebab mahu tdo~ kalo dipikirkan pon, bukannye leh dpt balik sume bende alah tu, kan.. sabo jele..

    yan, ko pon pnah kene? bile mase?

  14. Lenny
    November 7, 2008 at 8:59 AM

    OMG!!!
    Siannye kat ko Edot..
    Sabar banyak2 ye…
    Eeeee…. geramnye ngan pencurik tu…
    Biar kena sambar petir orang2 yang jahat nih…
    Suruh sekolah tak nak… pastu pecah rumah orang… &^%#$@&*!!!!

  15. November 7, 2008 at 10:02 AM

    kalo ikotkan hati, aku harapkan yg aku simpan bom dlm beg laptop tu.. pastu aku tekan je button EXPLODE! supaya rumah sesapa yg curik laptop aku tu meletop.. TEBABOOOM! ahahaha.. tp ape bezanya aku dgn die kalo aku wat camtu.. keh3

  16. ain
    November 8, 2008 at 2:16 AM

    laa… siannya edotz.. byk bersabor yer… nnt try to talk to HR saying that its not a careless mistake that the laptop went missing from yr house. Normally kalau the laptop hilang bcoz of yr carelessness jer diorang soh ganti. Hopefully in yr case, they’ll consider. About the hse and yr safety ,amalkan baca ayat pendinding rumah dan pendinding diri.. baca ayat kursi dan niat untuk mendinding diri .. errrmm.. nanti sy cari cemana cara dia yg betul.. Dan byk2 berdoa moga Allah berikan keselamatan pd kita. Tiada pelindung yg terbaik selain dr Allah. Insyallah.. pasang grill 3 inci pun kalau dah namanya perompak still they’ll manage gaks…. dah nama pun penyamun. zaman skrg punyer penyamun, ATM machine besar gabak pun dia leh angkut huhuhu.

    btw… simpan ler brg2 berharga cam cincin or duit tu tu dlm tong beras ker.. dlm pasu bunga ker.. kalau den.. dlm tin susu anak ker.. tp laptop tu x dapek ler den nak nolong mana ko nak letak..

  17. November 8, 2008 at 8:26 PM

    thanks kak ain. psl kunci 3inci tu mmg betolla. diorg mmg dh g course tuk pecah masuk umah org agaknye, mmg tere! sy pon silap, simpan brg berharge dlm bekas simpan spender.. ahahaha.. skrg tidak lagi la~ sy dah blaja dari kesilapan.. -__-

    uhm, ayat pendinding.. insyaAllah sy amalkan. lagila takot sebab tinggal sorg2.

    psl HR tu, sy tak ungkit langsung psl nk byr ke x.. hrp2 xyah bayar.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: