Home > Ads, Techdirt > [W] PC Fair 2008 (III)

[W] PC Fair 2008 (III)

December 10, 2008 Leave a comment Go to comments

pcfair2008walaupun dah agak lama sy stop upgrade PC & kurang amik tahu tentang teknologi terkini, tapi PC Fair tetap menjadi event tahunan yg x boleh diabaikan! dalam 1 tahun, at least 1 kali mesti pegi walaupun x beli ape2 pun.

ni ade sedikit tips/nasihat kepada sesiapa yg nak membeli barangan di PC Fair:

  • pastikan anda tahu di mana lokasi kedai pemilik booth utk barangan yg anda beli.  pilih booth yg kedainya berdekatan dgn tempat tinggal anda supaya senang nak claim warranty jika ada apa2 masalah.
  • sila check dulu barangan sebelum beredar. pastikan apa yg anda nak beli = apa yg terkandung dlm kotak, terutamanya mobo/graphic card yg model number/design kotaknya lebih kurang je.. sy pernah nak beli mobo yg harge RM200+ kat PC Fair 2002 x silap, tp org booth tu bagi yg harge RM400+-, dah sampai rumah baru perasan. nk buat camane, kedai dia kat luar KL, huhu~ design kotak memang sebijik.. cume model number je beza, ade huruf ‘P’ kat belakang.
  • jgn lupe resit!
  • jaga beg, ade ramai pencopet~

utk makluman kawan2, ni jadual PC Fair utk kali ni:

5 – 7 December 2008 (11:00am – 9:00pm) (dah lepas…)

  • Penang International Sports Arena, Penang – Jalan Tun Dr Awang, 11900 Relau
  • Sabah Trade Centre, Kota Kinabalu, Sabah – Jalan Istiadat, Teluk Likas, 88400 Kota Kinabalu
  • Central Square, Sungai Petani, Kedah – Jalan Kampung Baru, 08000 Sungai Petani
  • Dewan SJK(C) Yuk Choy, Ipoh, Perak – 195, Jalan Sultan Iskandar, 30000 Ipoh
  • Berjaya Megamall, Kuantan, Pahang – Jalan Tun Ismail, Sri Dagangan, 25000 Kuantan

12 – 14 December 2008 (11:00am – 9:00pm)

  • KL Convention Centre, Kuala Lumpur – Kuala Lumpur City Centre, 50888 Kuala Lumpur
  • Mahkota Parade Melaka, Melaka – Jalan Merdeka, 75000 Bandar Hilir
  • Dewan Suarah, Bintulu, Sarawak – Jalan Tun Ahmad Zaidi, 97008 Bintulu
  • Batu Pahat (BP) Mall, Batu Pahat, Johor – Jalan Kluang, 83000 Batu Pahat

19 – 21 December 2008 (11:00am – 9:00pm)

  • Persada Johor International Convention Centre, Johor Bahru – Jalan Abdullah Ibrahim, 80000 Johor Bahru
  • Dewan 2020, Kangar, Perlis – 01000, Kangar
  • Dewan Tunku Ibrahim Ismail, Kluang, Johor – 86000, Kluang
Categories: Ads, Techdirt
  1. andy
    December 10, 2008 at 3:21 PM

    uuu… tahun ni tak pnh pi lagi pcfair >_<

  2. December 10, 2008 at 3:27 PM

    heh, dah le ujung minggu ni kene balik jb.. xdapat la nk pegi kat klcc.. timing silap la -_-

  3. jafni
    December 11, 2008 at 10:18 AM

    saya mesti pergi…

    WiNz replied:
    aaaaaaaaaaaku xdpt pegi! sedihnye~

  4. bayang2 Edot
    December 12, 2008 at 4:10 PM

    huhu, aku nak pegi esok nak beli CPU baru…

  5. bayang2 Edot
    December 12, 2008 at 4:12 PM

    wei korang letak snow ni mcm korang celebrate kismas aje… baik 25hb ni ko masak turkey aje lps tu ajak aku mkn.. hehehehehe

  6. jafni
    December 12, 2008 at 4:19 PM

    weh..mcm ne ada snow ni..aku nak gak letak kat blog aku…

  7. December 12, 2008 at 4:19 PM

    @bayang2 Edot: eshh.. mane bole sambut. ni sempena winter je.. xleh rase kat luar, kat blog pun jadi la, huhu~

    @jafni: setting die kat Appearance > Extras. selamat bermusim sejuk!

  8. jafni
    December 15, 2008 at 9:00 AM

    ooo..tq.Tapi malangnya background blog aku warna putih..ntah nmpk ke x snow tu..

  9. December 15, 2008 at 9:05 AM

    heh.. xpe, tunggu spring plak, mane tau bunga2 plak berterbangan.. br la kalerful. huhuhu..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: