Home > Entertainment > [W] Dragonball Evolution (2009) Trailer

[W] Dragonball Evolution (2009) Trailer

December 17, 2008 Leave a comment Go to comments

live-action movie ni akan mula ditayangkan mac @ april 2009. mungkin akan mengecewakan kipas-susah-mati siri anime/manga originalnya sebab jalan cerita yang dah menyimpang jauh.. sebab tu title dia “Evolution”.

sy mmg fanatik ngan Dragon Ball ni sejak form 1 (1996). kat malaysia, komik BM dipublish oleh Comic House menggunakan nama “Mutiara Naga”. melukis (aka menconteng) pun dapat byk tunjuk ajar drpd hasil tangan akira toriyama ni.

anyway, ni official trailer dia. CGI effect mcm gempak.. tp camane ngan jln cerita & kualiti pelakon? same2 la kite tunggu tahun depan. harap2 tak 100% mengecewakan.

Update (March 16, 2009): kami dah pegi tgk movie ni.. seperti yg dijangka, walaupun penuh dgn special effect yg gempak, tp jalan ceritanya konfem akan mengecewakan kipas-susah-mati Dragonball!

Categories: Entertainment
  1. December 17, 2008 at 10:47 AM

    bajer sy tgk movie ni~

  2. jafni
    December 18, 2008 at 8:45 PM

    ah..tidak..tak best..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: