Home > Shoutout > [E] Pissed off

[E] Pissed off

semalam aku hantar surat berhenti kerja. notis satu bulan.

petang tadi admin call aku, beritahu yang surat letak jawatan aku dah diterima dan sedang diproses. cuti pro-rate yang aku dapat, 2.5hari. tapi yang peliknya, dia cakap yang aku tak dibenarkan memohon cuti tersebut @ cuti aku tak akan diluluskan. ini atas arahan bos.

dia cakap yang bos suruh buat kerja, tak boleh ambil cuti. mungkin syarikat akan bayar gaji bagi cuti yang aku tak boleh mohon tu.

aku terdiam. tak tahu nak cakap apa. bengang. marah. semua ada.

ada cuti tapi tak boleh apply?

orang lain yang dah berhenti kerja sebelum ni, tak pulak kene cam ni?

takpe. aku akan buat bodo.

cakaplah apa korang nak cakap.

buatlah ape korang nak buat.

aku tak nak marah. nanti kene jual.

Categories: Shoutout
  1. Tny
    January 16, 2009 at 5:36 PM

    Hikhikhik!!! Kena jual!😛
    Errmm.. dpt better offer ke my dear?

  2. January 16, 2009 at 6:38 PM

    not really better offer. just that, the new offer is what i’ve been dreaming of. huhu

  3. mas
    January 16, 2009 at 10:18 PM

    edot ko resign? tekejut aku dgr. pasal prorate tu aku pn x kene syarat camtu. tp kak a*a tu skali dia dah cakap mmg takleh nak nego dah. tak pehe aku. anyhoo.. tinggal la aisyah sorang ye? nnt ko online kat ym aku tanye panjang lebar keh.. good luck edot!

  4. mas
    January 16, 2009 at 10:33 PM

    adekah sbb tu status aisyah tadi trying to stay calm????😛

  5. January 16, 2009 at 11:41 PM

    ye ye aku resign. ade dpt offer keje kat TPM. nnt aku YM leh la cite pnjg lebar.
    pasal status aisyah to stay calm tu, die ade problem lain. kepala pusing.
    tapi ade la sket die mention yg die sedey aku tinggalkan die sorg.. huhu.

  6. January 19, 2009 at 10:33 AM

    ye mas..edot meninggalkn ku keseorgan..hukhuk…

  7. January 19, 2009 at 10:41 AM

    setiap pertemuan itu ada perpisahan. ceh, ayat emo

  8. January 20, 2009 at 12:44 AM

    huh..terkejut gak dengar berita ko resign. Abis tu ko keje mana lak skrang ni edot?

  9. January 20, 2009 at 7:34 AM

    hehe, watpe terkejut..? mmg dh lama aku job-hunting. baru kali ni dpt. tengah bulan 2 ni nanti aku keje tempat baru kat Techno Park M’sia. nnt dh masuk sane, aku cite lebih2 sket aa?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: