Home > Entertainment, Shoutout > [W] DB: E.. hampeh~

[W] DB: E.. hampeh~

watak asal DBZ

watak asal DBZ

  • bile mase plak goku pegi skolah? die kan dok ngan atuk die (gohan) dlm hutan.
  • pikor (picollo) bunuh gohan? patutnye goku yg bunuh (tak sengaje terpijak) time jd oozaru, huhu~
  • camane plak datuk kame bole tinggal kat tengah2 bandar? die kan tinggal kat ats pulau, jauh dari darat.
  • mane BEST FRIEND goku, kurin (kuririn)??!!
  • heh, dressing bulma mmg sesuai.
  • aik, pikor ada pembantu perempuan??? mcm raja pilaf plak.. heheh. igtkan perempuan tu tentera red ribbon.. rupenye mai (pembantu pilaf dlm cerita asal)
  • yamu (yamcha) lone ranger ke? mane kucing die?
  • aiseh, kalau la pertandingan kungfu antarabangsa dijadikan sebahagian cerita, bukan sekadar pelengkap.. pakcik pengacara pertandingan (yg pakai tuxedo & spek itam) pun takde.. watak penting sepanjang zaman tu..
  • aik, goku tiada ekor kah? camane bole jadi oozaru?
  • keciknye oozaru.. & goku bertukar bile nampak.. gerhana matahari?? -_-..
  • nk summon shen long kene ade special timing ke?
  • alahai, kejapnye lawan pikor.. tembak3, skali kame-hame-ha dh pengsan..
  • kurang elemen humor (style akira toriyama).. cth: kan ke dulu patutnye pikor kene tangkap (guna mafuba) dlm periuk nasi elektrik, hahaha.. james wong, why so serious?
  • hoh, sape tu yg selamatkan pikor? ada movie sambungan kah? hehe.. mesti ramai yg dah keluar panggung time scene ni kuar kan?
watak asal DBZ jugak

watak asal DBZ jugak

PS: anda tak faham? maaf la.. post ni utk peminat DB sahaja..
Related: [W] Dragonball Evolution (2009) Trailer

Categories: Entertainment, Shoutout
  1. andy-kun
    March 16, 2009 at 2:35 PM

    “sbb tulah movie ni dia letak ‘evolution’ kat title dia…” <– kata² org yg mempertahankan cite tu (not me)…. bleh~ kalo nk jadikan jalan cite dia lain, baik btol² buat cite lain dgn tajuk lain je… aih.. hollywood…..

    pegi tgk kat wayang ke????
    even kalo kuar direct donlod pun malas nk donlod.. xD

    quote best dari imdb
    *after collecting all seven dragonballs*
    Me: Dragon come forth!
    Shenlong (Dragon God): You who have summoned – Oh its you. Waddya want?
    Me: Can you fix the crappy Fox Dragon Ball movie please?
    Shenlong: There isnt enough magic in the world to save that movie.

    ———————–

    ah, gambar tu… mana pegi puzzle dia eh?

    • March 16, 2009 at 2:47 PM

      umm.. tu je la alasan die.. sayang la stephen chow jd producer je..

      hahaha.. shen long pun xdpt nk tolong..

      puzzle tu xsiap2 lg dr zaman skolah dulu.. susah aa, coklat2 je.. 1000pcs plak tu. huhu~ ade kat blk tgh (kalo bdk2 tu x ilangkan la)..

    • Hariz
      March 23, 2009 at 9:34 AM

      Sye ade nmpak gmba tu kat gerobok bilik nie…..tp x taw lak tu puzzle,,…

      • March 23, 2009 at 9:40 AM

        tu gambo dr kotak die je.. puzzle die ade dlm kotak lain, dlm laci kot..

  2. March 16, 2009 at 3:34 PM

    sape yang ajak & belanja saya tengok muvi ni.. terima kasih~ tetapi memang lah telah membazirkan duit beliau. isk3.. kesian beliau~

    ape feeling sy lepas tgk muvi ini? x pueh hati!!

    • March 16, 2009 at 3:41 PM

      dh tau x best, tp saje je ajak.. heheh. sbb tajuknye DB, so kene tgk la camane anime terhebat sepanjang zaman ni boleh dirosakkan. bile dh tgk barula boleh komen.. kalo x, x fair la..

      • andy-kun
        March 16, 2009 at 6:05 PM

        tgk trailer pun dah mengeluh… oh tak… sblm kuar trailer lagi dah bole agak… huhuhu

  3. unicorn
    March 17, 2009 at 12:28 PM

    betul tu..aku setuju!mmg aku maki abes time tgk cite ni.mmg lari gile dr komik..kalo xleh nak folo dlm komik tu, xyah la buat..mmg sampah cite ni.kalo ade sambungan pun, jgn harap lah aku nak gi tgk..

    • March 17, 2009 at 1:08 PM

      huh, aku pun rase cam tanak tengok sambungan cerite ni. konfem x bes. ko tgk kat wayang ke? isk2.. kalo ade orang banjer. tadela rase rugi sangat tengok cite ni

  4. March 17, 2009 at 2:27 PM

    xpelah.. tunggu revenge of the fallen plak lg 2 bulan.. moga2 dapat mengubat hati yg luka~

  5. March 25, 2009 at 5:17 PM

    Paling best time Oozoru nak bunuh Roshi. Kecik jer tangan?? Tangan sama saiz waktu Roshi pegang tangan Oozoru cekik Roshi. Tak logik….. Citer nih main2 diorang produce… Tapi orang cakap klu filem pertama dah tak best… Film 2 akan jadik best… Terpaksa tunggu sekuel film nih….

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: