Home > Info @ Article @ News, Whatever > [W] Earth Hour 2009 @ KL

[W] Earth Hour 2009 @ KL

masa Earth Hour sabtu lepas, rumah kitorang memang gelap gelita sebab penghuninya keluar makan kat bangi (yang kurang gelap), huh.. so tak dapat nak tengok if ade  jiran2 lain yg aware pasal kempen ni..

family saudara sy yg tinggal kat seksyen 4+ bangi pun participate sekali. kate diorang, ade la jugak rumah2 lain area tu yg bergelap, tp tak semua.

ni ade scene kat KL, sebelum & semasa Earth Hour, captured daripada video mycen:

ohh.. tak berapa gelap~

oohhhh... tak berapa gelap~

humm.. nampak mcm bangunan2 besar kat belakang tu je yg tutup lampu.. tp rumah2 kat depan2 tu…? walaupun tak semua, tp bagus la ada gak yg peduli. ceo TNB pun kata, dlm 1 jam tu, diorang rugi kurang untung sebab penggunaan elektrik jatuh 550 megawatt (bersamaan 14 juta mentol kalimantang 40W).

yg sengaja tak tutup lampu tu.. sama ada memang tak tahu (walaupun banyak iklan kempen kat media massa) atau pun buat2 tak tahu, simply being ignorance.. next time bole participate, ok?

bravo kepada yg take part, teruskan berjimat. harap2 penyertaan pd tahun depan lebih membanggakan.

ps: sekarang ni kalau kene tutup tv kol 8 pun tak kisah, bosan tengok berita kempen kat buletin utama umno. heh~

  1. March 31, 2009 at 2:24 PM

    yg tutup sume bangunan besar² jer..

    lorong rumah aku, rumah aku je yg gelap~~

    (bapak aku dok tanye, nape kita je yang buat, orang lain tak?)

    yang penting self awareness🙂

    • March 31, 2009 at 4:16 PM

      yeke. isk bangge betol aku sebab ko & family amik bahagian. tahniah!

      • April 2, 2009 at 8:29 AM

        dengan harapan sedikit sumbangan mcm nie (bukan susah pun…tutup lampu je) dapat ubah sedikit pemanasan global🙂

  2. Apet
    March 31, 2009 at 5:24 PM

    yg tak tutup lampu. aku rase 20% sebab ade keje penting. satu jam pon taleh nak bergelap. 20% taktau. 20% lupe 20% wat2 tatau dan 20% wat2 lupe.

    • March 31, 2009 at 7:37 PM

      kalo ade solid reason @ emergency.. xkisah la~ mcm hospital, xkan la nk tutup lampu..

  3. Evil Sista
    April 1, 2009 at 10:01 AM

    Hahahaha.. malam tu aku dah tutup lampu umah siap2, termasuk lampu kura-kura aku skali. Pehtu aku kluar gi point tertinggi kat Bangsar, amik gambar pemandangan KLCC ngan Gardens sebelum dah selepas Earth Hour. Tapi gambo2 aku blom upload.

    Aku sms ayah kat kampung tanya dah ready nak tutup lampu ke? Ayah reply, kat luar ujan lebat… mak ngan mamat tgh makan nasik… so tak tutup lampu la.. kang tercekik tulang ikan pulak.. wakakakakaka….

    • April 1, 2009 at 8:33 PM

      haha. so mak ayah tak amik bahgian le tu. xpe. bil api deme tak pnah lebih dari Rm20. maknenye diorg tak gune byk sgt karen.

  4. imran
    April 2, 2009 at 9:11 AM

    diharapkan lebih ramai manusia start utk berjimat elektrik,
    wallet friendly n environmental friendly haha

    • April 2, 2009 at 6:44 PM

      wallet friendly tu plg sedap didengar sebenonye

  5. April 9, 2009 at 2:37 PM

    Tak boleh nak tutup semua hari tu. Dok sibuk tgk cerita Happy Feet kat TV. Yg lain semua tutup, kecuali TV😀

    • April 9, 2009 at 2:38 PM

      haha, x apala~ janji beri sokongan. Happy Feet masuk TV? tv kat Australia ek?

  6. April 9, 2009 at 8:00 PM

    A’ah, kat Australia.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: