Home > Whatever > [E] Best tak kahwin?

[E] Best tak kahwin?

Ramai yang bertanya aku soalan ni, “Best tak kahwin?” @ “How’s life after marriage?”. Jawapan aku selalunya, “OK je. Normal.”

Aiyoh, mestilah best..~ Dah bertahun-tahun bercinta, dapat kahwin juga akhirnya. Ada orang yang baru berkenalan 7 minggu dah rasa nak kahwin, inikan pula 7 tahun? Tapi aku seganlah nak jawab dengan penuh teruja. Orang putih kata, cover-lah sikit.

Sekarang kena lakonkan 2 watak, waktu pejabat sebagai pekerja & waktu bukan pejabat sebagai orang rumah. Penat? Itu belum lagi kena lakonkan watak ketiga, jadi mak orang! Kalau mampu, jadi mak dua tiga orang! Itu dah kira.. satu, dua, tiga, empat dan lima watak! hohoho~ Nasib baik belum dapat watak ketiga tu.

Soalan cepumas dari instructor aku, “So, when you two plan to get babies?”.

Aku cuma jawab, “In two years time maybe. We plan to get ‘things’ ready first. Get a comfy car, house of our own.. and things~” – Hah, hentam sajalah labu.

“Good. You are still young. Still got time.” sambungnya lagi.

“Rite~”. Bagus, ada juga yang sokong.

Tengoklah macam mana nanti. Kita ikut rancangan, tapi Tuhan menentukan. Cewah..

ps: Maaf, bahasa Melayu aku teruk sikit. Masa SPM, bahasa Melayu = 3B. -_______-!

Categories: Whatever
  1. April 9, 2009 at 7:59 PM

    Nanti lepas dua tiga tahun, kena aju pulak soalan “best tak ada anak?”😀

    • April 9, 2009 at 9:17 PM

      haha.. kalau keluar soklan tu, aku rase jawapannye mungkin, “Kalau nak tahu best ke tak, cuba lah senirik~”

  2. kak wardah
    April 10, 2009 at 3:34 PM

    Hmmm..esok lusa mesti edot nak anak lak…😀

    • April 10, 2009 at 11:01 PM

      cepatnya esok lusa? huhu~ Win tak sampai ati tengok Edot perot boyot (peknen) naik & turun tangga umah tingkat 5. dia kata tunggu ada rumah atas tanah dulu😛

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: