Home > Jalan-Jalan > [W] PC Fair 2009 (I), apa yg kureng?

[W] PC Fair 2009 (I), apa yg kureng?

tepat pukul 3 petang semalam, kami keluar pegi PC Fair @ KLCC.. cadangan asal nk naik lrt je.. tp oleh kerana ida tengah sakit perut & tak larat nak transit2 tren, sy pun drive la kete. dari seri kembangan ke KL lalu hiway besraya.. jln clear je kat hiway, tp jem lps TUDM tu biase la jalan M’sia.. bottleneck di mana2.

30 minit dari rumah ke KLCC, tapi hampir 45 minit utk ke tempat parking (dekat masjid KLCC), mungkin jem teruk sebab open parking kat depan KLCC tu tak abis renovate lg & majoriti visitor menuju underground parking. bile dah dapat masuk area parking, tak smp 3 minit dah dpt park.. banyak petak kosong, sebab tak banyak kereta yg explore sampai ujung, hahaha~

p1020142

1/3 hall dikuasai askar2 biru, merah, ungu & oren

lepas makan & asar, baru masuk PC Fair. mcm biase la, orang sentiasa ramai. macam biasa, kami dtg tak plan nak beli ape2 pun, just tengok2 barang idaman, survey2 harga. kalau tetibe jumpe benda yg menarik & harga pun menarik, baru la berkira2 nk beli ke tak. Antara yg kami perasan:

  • tak banyak booth yg edarkan price list barang2 komputer, kebanyakannya flyers utk promote product yg spesifik je. berjimat kot..
  • booth barangan audio memang sikit sangat, 3-4 booth je tak silap. Mungkin sebab sikit sangat, Pikom tak sediakan 1 hall khas mcm sebelum2 ni.
  • utk keluar dari hall pameran (tingkat atas & bawah), semua org terpaksa melepasi berduyun2 askar biru (celcom), merah (maxis), oren (streamyx) & ungu (wimax) yg datang menyerang! sesak btol…
  • oleh kerana kami dtg last day, so agak meriah & havoc la, terutamanya askar2 tu la.. masing2 nk habiskan stok la kot. terasa mcm tgh tgk bola kat stadium pun ada.
  • harga lebih kurang je dgn kedai kat plaza lowyat. cume bile dah malam tu perasan gak ada barang yg smp diskaun 50%, kene rajin round la.
  • jumlah pengunjung rasenye kurang sket drpd previous PC Fair. kalau dulu ada time langsung takleh gerak, yg pengsan pun ada. tp kali ni still bole mencelah2 lagi walaupun sesak.
  • amoi2 booth babe pun kurang kali ni (forumer2 lowyat.net la kate), haha! tak kisah la, datang sane bukan cari diorang pun.
p1020135

rehatkan kaki dulu kat food court

p1020146

dah, jom pegi hall bawah plak~

kami round 2 kali.. 1st time, petang tu – just utk survey. 2nd time, lepas maghrib & rehat2 – utk beli plak.

  • sy beli MP3 FM modulator  w/ remote controller (RedFox) utk kereta – RM35
  • Ida beli headphone (Phillips) – RM35
  • Adi beli card reader (Sandisk) utk abah – RM25

benda2 menarik & murah yg sangat2 menguji nafsu:

PS: mungkin kali ni kurang menarik sebab ni baru bulan 4 punye. biasanya, PC Fair utk bulan 8 & 12 lebih meriah.
PSS: mlm tu hujan lebat, so kami berpeluang mandi hujan sambil berlari dari KLCC ke kereta.. aduh, kaki aku~ nasib baik aku pakai Nike.

Categories: Jalan-Jalan
  1. April 14, 2009 at 8:04 AM

    saya sanggup gadaikan waktu stadi saya untuk pegi PC Fair dengan awak.
    …demi cintaku padamu. -___-

    • April 14, 2009 at 8:11 AM

      xpe.. kalo xkuar jln2, stadi 2-3 helai, pastu mesti tdo je. maklum la, ujan..

      • April 14, 2009 at 9:34 AM

        dah bende yang dibace tu membosankan~ memangla bace 2-3 helai sy TER-tido. bukan salah saya. salah buku tu

  2. April 14, 2009 at 1:36 PM

    ujan? tertido? hehehehheee… uhhuuhuhuhuh..hahahahhahahh (penuh pengertian tu)

    • April 14, 2009 at 1:50 PM

      wooo… bile nk dtg umah? dah dtg baru tau nape senang sgt die ttdo.. huhu..

  3. imran
    April 14, 2009 at 8:36 PM

    sabtu lepas aku gi pc fair kat persada johor. orang ramai bersesak2 di dalam hall persada yg agak sempit.
    bile masuk entrance jek, penuh dengan orang berbaju oren, merah,biru,ungu. semua tanye ngan soalan yg sama, abang dah pakai internet ? malas sungguh nak melayan sumer tuh.dah la kene harung lautan manusia-warna-warni dr pintu entrance ke entrance hall yg jauh.
    tak beli ape2 kerana tak perlu ape2, cuma usha camera slr

    • April 15, 2009 at 8:13 AM

      same la ngan kat kl, bezanya kat sini manusia warna warni tu dkt ngan pintu exit. if tak nak kene approach sng je.. buat2 la tgh jawab tepon @ bz amik gambo/rekod video. jgn tenung mata diorg, hoho~

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: