Home > Whatever > [E] Kawan Win nak datang melawat

[E] Kawan Win nak datang melawat

Harini kawan Win dari pejabat lamanya nak datang ke rumah sewa kami, nak ziarah pengantin-tak-berapa-nak-baru. Tapi disebabkan aku sampai ke rumah pon pukol 9mlm, jadi Win soh diorang datang lebih kurang 9 lebih.

Jadi tuk sediakan makanan tetamu malam ni, aku masak soto ayam! sape nak, sila angkat tangan. Haha, aku bukan pandai sangat memasak pon. Jadi cuma masak yang simple2 macam soto ni je. Senang, tau x?

  • rebus nasi himpit Nona selama 60 minit
  • rebus ayam
  • air rebusan ayam jadikan sup soto. cuma tambah bawang + kiub ayam.
  • ayam yang dah direbus tu, salut dengan garam & kunyit, goreng
  • goreng tauhu
  • goreng kentang potong (aku gune french fries je, senang cite ^__^)
  • goreng so-on
  • daging ayam  dah digoreng tadi dicarik-carik halus, senang nak makan.
  • blend cili padi + bawang putih + kicap + air, msk atas dapor kejap.

dah siap~ kan senang? haha~ tapi tak tahulah sempat ke tak aku nak buat semua ni sebelum masuk keje.

Wish me luck!

Categories: Whatever
  1. April 29, 2009 at 10:32 AM

    dah siap masak lom?
    ehhh lupe plak~~ edot dah hulur semangkok soto kt facebook :p~~

    sedap²

    • April 29, 2009 at 12:29 PM

      oh dah siap masak. blk ni cume nk panaskan aje. byk ingredients lain yg tade, begedil, taugeh, daun sup. hahaha

  2. April 29, 2009 at 3:36 PM

    semangat betul edot msk pagi2 buta………

    • April 29, 2009 at 5:05 PM

      hah, dah masuk keje kol12.. sempat le saya nk masak. kalo msk keje kol 830 pagi x dapek le

  3. mas
    April 29, 2009 at 11:59 PM

    wahh terliur aku bace ni.. dah la soto ni mmg feveret aku.. ish ish ish. dah habis ke soto nye edot? eh ke nak masak besok? hehehe

    • April 30, 2009 at 12:05 PM

      hohoho~ sotonye ade lebih untuk 2org. aku simpan tuk dinner aku mlm ni. cumenye smlm kentang tu kantoi, sbb panaskan gune microwave, kentang keras & liat semacam. -____-

  4. ~ida~
    April 30, 2009 at 4:09 PM

    edot..
    nak gak..
    macam best jek..
    terliur aku..

    • April 30, 2009 at 5:43 PM

      hohoho, nak tau bes ke tak kene la tanye orang yg makan. contohnya, WIN. sila beri testimonial terhadap soto smlm~

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: