Home > Whatever > [E] Living Room Makeover

[E] Living Room Makeover

We want it to be Black&White

We want it to be Black&White

Mak: Ruang Tamu umah ida tu kan, mekap bagi nampak cantik. Sofa tu letak la kain ‘cebet’. Beli meja kaca warna hitam, pastu letak kain runner putih. Letak bunga atas meja tu. Ida suke bunga ape, letaklah.

Ida: Tanakla letak kain cebet, nak letak kusyen kecik-kecik. Bunga? Ida suka bunga kering! OK tak?

Mak: Hish~ merepek kamu ni! Kusyen kecik ok jugak. Beli hitam putih. Pastu buang karpet merah yang besar tu, beli karpet kecil yang gebu letak kat depan sofa. Beli karpet yang corak hitam putih.

Ida: Ha ah, memang plan nak beli karpet gebu tu pun. Win cakap nak ruang tamu tema warna hitam putih merah. Pastu kami berangan nak beli rak letak TV yang warna tema tu. Hehe~ (merah memang kaler feberet Mak!)

Mak: OK le tu. Kalau ada modal lebih sikit, beli la divider yang bole tutup dapur kamu tu. Selerak lah. Kalau tetamu datang, jangan la tunjuk dapur kat deme.

Ida: Memang ada jual divider macam tu, tapi tak efisyen. Tak boleh nak letak barang. Mahal pula tu. Pastu ida cadang nak tukar langsir la. Yang kurang corak bunga, nak beli yang design moden. Beli kain je, langsir tu ida bole jahit sendiri. Ngeh3..

Mak: Haa, pandai pun. Kalau rumah cantik, nanti sedap je mate tengok lepas balik keje.

^______^

I have been planning to do the living room makeover since we got the new sofa. Just that I don’t have time and money to make it possible! Plus, we thought this is just a rent house so it would not be worthy to do the makeover & invest our money on something temporary.

But now that Mak suggest to do it, I am eager to proceed with the plan. We are going to look for:

  • black & white small carpet
  • white sheer curtains
  • black curtains
  • small black & white cushions for the L-shape sofa

But i have problems with the cushions. Win wants Ctrl+Alt+Del Cushions! Where can i get these??

perfect deco

Categories: Whatever
  1. May 26, 2009 at 10:18 AM

    kat sini: http://www.etsy.com/shop.php?user_id=6789514. xpun, DIY je. heheh~

    • May 26, 2009 at 10:21 AM

      DIY? tolong saya cari bantal kecik ni dengan fabrik yg sesuai, saya sanggup jahitkan ikot design yg awk nak. ^__^

  2. May 26, 2009 at 12:32 PM

    psssttt edot.. kalo ko da siap jait kat buah-ati-pengarang-jantung ko tu…. nnt post le kat sini.. mana tau ley wat bisnes bantal-kecik-ada-patern-atau-corak-cool….

    hehhehehhehe

    p/s : dasar jiwa komputer~~ laallaaalaa

    • May 26, 2009 at 1:13 PM

      hah? ko pon berkenan ke? ala, sohla tunang ko jait kan…~ hehe

  3. May 26, 2009 at 12:38 PM

    laie 1.. korang bukan na pindah dah ke thn depan?? worth it ke deco rumah sewa itew?? hehehhe

    • May 26, 2009 at 12:50 PM

      tu la pasal.. aku dh ckp awl2 dh, kalo nk beli ape2 pun kene beli something yg bole gune kat umah baru~

      • May 26, 2009 at 5:22 PM

        pssttt.. aku rasa edot tu da kena brainwash tu…. bahaya weh…

        dia da kena racun kuat na deco umah tu…..

        hahahhahhaa

      • May 27, 2009 at 8:09 AM

        kalau aku cakap nk deco umah gune duit senirik, win takkan kesah.. keh3.

      • May 27, 2009 at 12:21 PM

        die mmg senang terpengaruh… kalo ikut aku, tg masuk umah baru je, byk2 furniture kat umah nnt kang time nk pindah, masak la nk angkut turun tangga 4 tingkat..

      • May 27, 2009 at 12:24 PM

        laa~ sy bukan nk beli furniture~ nk beli kusyen kecik + carpet je. keh3

      • May 27, 2009 at 12:37 PM

        hahahahha…..

        ala edot.. sabo jap jek…nnt time da kat umah baru.. ko na deco umah ko jadi cam hotel pon xkisah….

        kan win kan??

      • May 27, 2009 at 12:57 PM

        tak nak. nak jugak deco sekarang! nak jugak. nak jugak!

      • May 27, 2009 at 2:29 PM

        hahahhahhahha…..

  4. May 26, 2009 at 1:12 PM

    alah, deco atas kerusi jek. bli kapet + kusyen jek. umah baru tu lambat lagi siapnye… so sementara tunggu tu, deco la sket2

  5. May 26, 2009 at 2:24 PM

    wah edot..cun gak kalau kombinasi itam puteh merah..i likee

  6. May 26, 2009 at 3:01 PM

    ho ho ho, jomla kite ber-make over!

  7. aisyahtojid
    May 27, 2009 at 2:38 PM

    tantek!tantek!

  8. May 27, 2009 at 3:02 PM

    ok ok, next post aku akan cube letak gambo ruang tamu sekarang. pas mekap, letak gambo after makeover

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: