Home > Whatever > [E] Mane air?

[E] Mane air?

Dulu kalau hari hujung minggu, bangun pagi dan tengok jam masih pukul 10pg boleh buat-buat tak tahu dan tidur semula. Tapi sekarang kena buat sarapan pagi,  dah tak boleh ikot perut sendiri.

Dulu kalau tengahari boleh masak apa yang kita suka. Tapi sekarang ada orang order, “Nak makan ayam burma~”. Hah, meraba la cari telefon, suruh orang yang order tu call Mama die minta resepi.

Dulu kalau malam, lepas makan tengok tv dan boleh masuk tidur. Tapi sekarang ada orang tanya, “Air panas?”.  Kene buat ‘alarm’ tuk setiap waktu minum.

ps: Kena banyak belajar lagi. haihhhh~

Categories: Whatever
  1. July 6, 2009 at 1:47 PM

    haih.. masak je la randomly resepi ape yg bole dimasak… sape srh susah2 amik order? bosan la mcm kat kedai plak..

    • July 6, 2009 at 2:23 PM

      ala, ambik order pon mencabar gak. saya sendiri bosan masak bende yang sama tiap hjg minggu.

      sebab tu la sy amik order dari awak..~ at least bole belaja resepi baru.

  2. July 6, 2009 at 2:19 PM

    pas nie edot msk tak yah tanya win nak mkn apa………. terus je msk apa2 je…. win ckp die dah bosan asyik kena ambik order je…….. hehehheh edot msk telur dadar je la……

    • July 6, 2009 at 2:24 PM

      haha, tu baru sekali amik order. selalu tiap hari memang masak ikot ape ade dlm peti ais. tp hjg minggu ade gak tanye2 Win ade terase nk makan ape ke.

    • July 6, 2009 at 3:35 PM

      telur pun xkisah.. tp sardin x nak… heheh.

      • July 6, 2009 at 3:37 PM

        see??

      • July 6, 2009 at 3:48 PM

        ok la tu. telur jauh lg murah drpd sardin..
        nasi + kuah air masak + telur + kicap pun dah ok.. yumm2..

  3. ruhenabdurachman
    July 16, 2009 at 3:51 PM

    at least itu tanda kasih kite pada org yg kite syg..
    pengorbanan itu akan dibalas kelak oleh Allah ke akhirat.
    ikhlasknlh ketika melakukannya krn Allah..
    ;O ).

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: