Home > Whatever > [E] Mengumpat

[E] Mengumpat

Rasenye dah agak lame tak membuat ketupat. Bukan ketupat raya oke, ni ketupat a.k.a mengumpat.
Kalo dulu, dalam sehari cukup susah nak lari dari mengumpat.
Ade je nak kondem orang tu, orang ni.
Betol orang kate, mengumpat tu besss~

Sejak bile ek dah kurang mengumpat ni..?

Kat opis skrg aku tak banyak ngumpat sebab takde geng nak umpat.
Kalo nak mengumpat pon kene cakap English, susah aku nak susun ayat ngumpat dalam bahasa omputeh.
Dahla nak susun ayat nak bercakap pon terhegeh-hegeh, inikan nak mengumpat dalam tempo yang laju.. mana mungkin?

Kat umah kalo teringin sangat nak mengumpat, Win pulak tanak layan.

Nak mengumpat kat blog, bapak mertuaku baca blog tu. (ade kaitan ke? haha~)

Soalan: Ada berapa patah perkataan ‘umpat’dalam petikan di atas?

ps: bahasa yang digunakan dalam petikan di atas adalah tidak dibenarkan dalam penulisan Bahasa Melayu peringkat sekolah. Sila jangan tiru.

Categories: Whatever
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: