Home > Whatever > [E] Raya tahun ini

[E] Raya tahun ini

September 28, 2009 Leave a comment Go to comments

Petang sebelum raya:

  • Balik ke Chemor, Ipoh untuk beraya dengan family Edot.
  • Tolong mak buat soto ayam, anyam ketupat (tah jadi bentuk apa ntah), kuah kacang, rendang ayam & daging.

Hari Raya Pertama:

  • Sembahyang raya @ Masjid dengan mak, abang, Win, Ashraf (anak sedara), Along (abg ipar). Masjid penuh, aku & mak sembahyang kat lantai luar masjid -__-
  • Makan! Makan semua yg ada atas meja – soto ayam 3 mangkuk, ketupat & rendang 1 set.
  • Bergambar!
Keluarga Edot

Keluarga Edot

  • Beraya di kampung – Kuala Kangsar – tuk ziarah kubur dan makan laksa kat rumah Ma! Makan laksa 3 mangkuk. Umah Pah Mek, makan ketupat rendang 1 set.

Hari Raya Kedua:

  • Sambung makan apa yang masih tinggal atas meja – menghabiskan apa yang ada.
  • Mak ajak ke Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh – tapi lupa bawa kamera -__-. Makan tengahari kat kedai mamak, AK.
  • Balik ke Kuala Kangsar tuk ziarah keluarga lagi.
  • Bertolak ke Johor Bahru pukul 3 pagi.

Hari Raya Ketiga:

  • Mandi & subuh di R&R Restoran Jejantas Sg Buloh. Best!
  • Sarapan di R&R Seremban – mak bagi bekal ketupat & rendang.
  • Sampai di JB pukul 11 pagi. Aku pergi gunting rambut sebab sangat bosan rambut panjang – membazir syampu & kondisioner.
  • Beraya di Felda Tenggaroh 1, Mersing. Makan sardin masak kicap. I LIKE!

Hari Raya Keempat & Kelima:

  • Beraya di rumah kawan2 sekolah menengah Win. Makan laksa Johor, Mihun Singapura dan kuih raya.
Kawan-kawan Win

Kawan-kawan Win

Hari Raya Keenam & Ketujuh:

  • Baru dapat duit raya dari Win, shopping raya.

Hari Raya Kelapan:

  • Balik ke Serdang.

ps: Bila aku kira2 balik, aku ni taklah jahat sangat. Raya 2 hari pertama kat rumah aku @ Perak dan raya 5 hari kat rumah Win @ Johor.

pps: Sape yang kate aku queen control sebab bawa Win balik beraya kat kampung aku dulu, angkat tangan!

ppps: Raya tahun depan, 2 hari raya kat Johor dan 6 hari beraya kat Perak pulak, ok? ^__^

Categories: Whatever
  1. September 28, 2009 at 8:49 AM

    pack gile program raye thn ni.. sori la xsempat beraye kat umah2 member lain..

    • September 28, 2009 at 9:58 AM

      ade member lain lg ke

    • September 28, 2009 at 10:32 AM

      ade la.. kat perak ade x umah member2 awk kite bole raye?

      • September 28, 2009 at 12:00 PM

        member? haha.. kalo skolah asrama penoh, camne nk raya umah member yg datang dari pelosok mesia~

  2. Evil Sista
    September 28, 2009 at 9:44 AM

    Mana ko curik gambar ni???

    • September 28, 2009 at 9:58 AM

      flickr ko

  3. mas
    September 28, 2009 at 10:20 AM

    best nye raye ko edot… raye sakan…

    • September 28, 2009 at 12:01 PM

      betol3. yg plg best makan! makan sakan.

  4. Lenny
    September 28, 2009 at 12:34 PM

    beraya kat Felda Tenggaroh 1 awat tak singgah umah aku kat Felda tenggaroh 6? Haha… lagi padat jadual ko nnt… Apapun, selamat hari raya.. maaf zahir dan batin.

    • September 28, 2009 at 1:27 PM

      umah ko tenggaroh 6? dalam lagi ke dari tenggaroh 1? besau2 la umah kat sana. mesti umah ko pon besau gak eh lenny~ huhu

      • September 28, 2009 at 1:58 PM

        beso.. bukan besau..

      • September 28, 2009 at 3:00 PM

        besaq

  5. Tny
    September 30, 2009 at 2:35 PM

    Bestnya… sekrang beraya.. dh ade 2 family!!! Sibbaik tak berabut nk balik keraya kan.. hehehehe…

    Selamat Hari Raya maaf zahir batin🙂

    • September 30, 2009 at 2:52 PM

      agak bes la jugak. agak berebut la jugak. tahun depan plan nk raye kat umah sendiri. mak ayah pulak yg dtg beraye umah anak2. ahahaha

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: