Home > Whatever > [E] MakAyah Cool

[E] MakAyah Cool

September 29, 2009 Leave a comment Go to comments

Kenapa aku kata MakAyah cool?

  • Selalunya, makbapak kita akan cakap “Balik kampung selalu ya?” Tapi MakAyah lain sikit, diorang kata, “Korang tak payahlah balik kampung selalu, jimat-jimat duit tu.”
    • Ayat ni ada dua maksud, satu memang diorang betul-betul ikhlas cakap macam tu sebab kos balik kampung memang mahal @ satu lagi mungkin perli suruh balik kampung selalu jenguk diorang. Tapi aku pasti, they mean what they say.
  • Selalunya, makbapak kita akan tanya “Tahun ni beraya kat mana?” Tapi MakAyah lain sikit, diorang kata, “Tahun ni tak payah balik kampung raya kat sini, rayalah kat Johor”.
    • Sayu betul bila MakAyah cakap macam tu. Anak manja macam aku ni mana biasa beraya kat tempat lain, nasib baik bapak mertua aku juga sangat cool. Dia kata, “Rayalah kat Perak”. Yahooo~
  • Walaupun MakAyah ada masalah kewangan, tapi diorang tak pernah minta duit. Diorang kata, “Ida banyak nak guna duit, nak beli barang rumah. Simpanlah duit.”
    • Sayu lagi bila diorang cakap macam tu. Tak seberapa sangat duit yang aku kirim tiap bulan, sedih betul.

ps: Kenapa MakBapak sangat baik kepada kita tapi kita kadang-kadang lupa kat diorang? Jahat bukan, kita ni?

Categories: Whatever
  1. Iz
    September 29, 2009 at 3:22 PM

    btl.. masa susah baru nk cari derang.. masa senang sket, eksyen.. lupe.. huhu..

    • September 29, 2009 at 3:22 PM

      haha, ni tuk peringatan diri sendiri dan orang lain juga. hahaha

  2. mokhzaini a.k.a drMpower
    September 30, 2009 at 1:12 PM

    Selalunya, makbapak kita akan cakap “Balik kampung selalu ya?” Tapi MakAyah lain sikit, diorang kata, “Korang tak payahlah balik kampung selalu, jimat-jimat duit tu.” –> so u know ayat ni ada 2 maksud.

    which maksud u want to follow?

    • September 30, 2009 at 1:14 PM

      aku rase, they mean what they say. to make this up, aku send sms tiap2 hari tanye soklan remeh2 cam makan ape, buat ape. ahahaha

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: