Home > Whatever > [E] Belajar bersabar

[E] Belajar bersabar

Tak tahulah kat mana silapnya masa aku muda-muda dulu, aku membesar menjadi sorang yang senang marah. Ceh boleh pulak nak salahkan cara dibesarkan padahal memang tak pandai didik diri sendiri tu jadi penyabar sikit. Jadi sekarang aku dalam latihan menjadi orang yang penyabar dan kalau boleh nak jadi penyabar macam Win!

sabar2
Jalan nak pergi & balik kerja memang jem tiap-tiap hari dan kalau awal-awal dulu memang boleh rasa darah naik sampai ke tengkuk tiap kali tersangkut dalam jem.
Tapi sekarang dah OK sket sebab pasang radio dengar DJ tu membebel, sing along kuat-kuat dlm kete, senyum2 kat abang driver lori kat lane sebelah sebab abang tu nampak aku menyanyi dalam kete tadi.
Boleh kata sekarang ni kalau sangkut dalam jem dah boleh sabar siap boleh bagi orang lain potong line dan tak rasa nak langgar kete tu pon.

sabar1
Orang kata kete aku buruk lah, sempit lah, kecik lah, kontot lah.. sabarrrr.
Nanti kalau aku beli kereta baru tak nak bagi orang yang mengata tu naik. Tak nak kawan. Ingat kete ko bagus sangat ke nak mengata-ngata kereta aku?
Ehh, sabar.. sabar.

sabar6

Kat opis buat kerja programming  kalau dah berkali-kali buat macam-macam cara pulak tu tapi tetap tak jadi macam yang boss nak .. ade rasa nak pecahkan je komputer dengan meja-meja nya sekali walopon seat depan bilik boss.

sabar3
Balik kerja sure rasa penat dahlah kena redah jalan jem pastu lepas bayar tol pun sangkut dalam jem jugak ape ke jadahnya bayar tol pun JEM jugak?? Eh sabarrr.. sabar.

sabar4
Dah sampai rumah parking kereta kena galas beg laptop yang rasanya semakin berat sebab penat balik kerja. Kena naik tangga 5 tingkat weh!! sabarrrr lagi. Naik tangge sambil berzikir. waaaahh~

sabar5
Sampai rumah sure penat gila sampai rasa nak lepak dan tidur tapi last-last terus buka TV sebab nak tengok cerita The Little Nyonya kat NTV7. Habis je cerita tu, kena masak makan malam pulak. Tak la susah sangat tapi kadang-kadang rasa penat balik kerja tu tak habis lagi atau rasa malas nak masak sebab tak cukup bahan. sabarr..

Lepas makan barulah boleh rehat sambil menonton TV. Tapi pinggan mangkuk banyak tak basuh lepas makan tadi! Sabar.. basuh jugaklah pinggan mangkuk tu kang berkulat pulak dalam sink.

EdotMembebel: Setakat ni paling tak boleh sabar kalau perot lapar. Memang cepat marah sampai orang tak berkenaan pun mungkin kena.

Categories: Whatever
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: