Home > Whatever > [E] Review??

[E] Review??

Januari. Annual Review.

My first Annual Review here in Axon.

Apekebende review ni?

Dulu aku tak pernah kenal pun review-review ni. Bila kat sini ada review, jakun sekejap. Review kat sini buat 2x setahun, Januari & Jun.

Sebelum ni aku dah lalui Probation Review, lulus dan dapat jadi pekerja tetap kat sini.

Bulan ni ada Annual Review.

Basically, review ni kami perlu set goals/objectives tuk bulan-bulan akan datang, contohnya “Dalam masa 6 bulan yg akan datang, aku nak dapatkan gaji 10k sebulan” tapi goal yg macam ni boss x bagi tulis dlm review. No monetary goal, katanya. Jadi, kenalah letak goal yg munasabah sikit.

Bukan setakat kena achieve goals tapi team lead & orang yg bekerja dgn kita pon kene bagi feedback review kat Development Manager. Kalo kerja sume bagus, baguslah feedback dari org lain sume. Kalo keje hampeh, hampeh jugakla feedback yg kite dapat.

Kalau masa review ni dapat achieve apa yg kita dah set, feedback pon ok.. Development Manager pun puas hati dengan pencapaian kite, die akan bagi review yg baik tentang kite kat HR. Bagi kite nasihat sikit camane nk berkembang dlm karier. cewah.

Atau mungkin, kalo review bagus bole naik gaji di bulan April. ho ho ho~

EdotMembebel: Doalah bagi dapat naik gaji. Aminnn.

Categories: Whatever
  1. Tan
    January 21, 2010 at 10:08 AM

    haha…nice cerita

    • January 21, 2010 at 10:23 AM

      haha, which part is nice? naik gaji?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: