Home > Whatever > [E] Tak boleh plan ke

[E] Tak boleh plan ke

Cuma sebab dia dapat tau bini dia @ dia mengandung, dia tanya aku bila pulak?

Bila aku jawab kena tunggu, dia kata tak baik plan-plan. Rezeki Allah nak bagi.

Yeke tak boleh plan…?

Ingat aku tak nak ke. Aku pun nak, dah siap nama pon. Kalau pompuan nak letak nama Z*, kalau laki tak tau nak letak nama apa lagi.

Hubby kata tunggu. Tunggu jelah.

Tunggu pindah rumah.

Tunggu beli kereta yang muat masukkan stroller. Sekarang ni, kalau masok stroller tapi baby x muat nak masok, apa kes?

Dulu ade orang tanye, tapi sebelum aku sempat jawab die kata, “Eh, kalau korang ada anak sape nak jage eh? Kami yelah senang, Mama jaga.” Sebab tinggal dengan Mama.

Aku pun kalau boleh nak Mak aku jaga tapi kesian kat Mak, dah tua nak rehat. Nak dok surau mengaji dengan kawan-kawan dia. Selama hari ni penat kerja, tua-tua mesti nak rehat.

Tapi yang aku nak tau, salah ke kami plan?

Categories: Whatever
  1. January 6, 2010 at 7:37 PM

    tak salah langsung. just abaikan orang itu.

    btw edot, aku rasa aku mcm kenal ke orang yang ko mention nie. nanti la kite cite dalam ym.

    • January 6, 2010 at 10:29 PM

      hoho, ni bukan kes sorang.. dh 2-3 org dah kate cam tu. tp mebi sorg drpdnya ko kenal.

      • January 7, 2010 at 9:52 AM

        aku rasa ko pon tau yang mane satu yang aku kenal tue.

        aku terperasan status ym dia, pastu balik keje baca blog ko plak. so aku relate la orang itu dengan cerita ko~

      • January 7, 2010 at 11:08 AM

        hoho, mungkin juga org yg sama ni.

  2. Iz
    January 7, 2010 at 11:03 AM

    dia ingat beby tu kalau dia ckp “nak”, terus dapat ke? sabar je edot.. ade rezeki ngko.. kot2 tunggu ko naik gaji dulu april ni, baru ade ke.. haa.. mana nk tau kan? kalau dah rezeki, tak ke mana.. x payah amik pusing sangat mulut org.. janji ko dgn win bahagia, dah.. pikir positive.. kalau ade beby tapi life jadi kelam kabut, tak tidur malam, asek nk emo je, bgaduh duit tak cukup nk beli pampers, tak guna jugak.. last2 parent ke mana, beby ke mana..

    ~aku pon nk cube jaga sendiri nnt.. insyaallah..🙂

    • January 7, 2010 at 11:29 AM

      wah, naik gaji bulan April.. indahnya bunyi. insyaAllah, Allah ada plan yang lebih baik daripada yg aku plan.

      tula, Win kate jgn amik kisah sgt ape org nak kate.

      haih tp tula, aku kan pompuan mestila cepat terase.
      ade makcik yg anak die kawen lagi lambat dari aku dah peknen, pastu dia soal aku apesal aku kawen lagi awal pon tade hasil? haa~ camane nk ade hasil kalo aku kena tungguuu makcik..?

    • January 7, 2010 at 2:23 PM

      eh?? “kot2 tunggu ko naik gaji dulu april ni, baru ade ke..” ??

      kami x expect lagi nak ade org baru. nanti bile sume dh setel, sume dh ok baru berusaha! hahaha

      • Iz
        January 8, 2010 at 7:58 AM

        ok.. chaiyok2.. haha..

  3. January 7, 2010 at 12:41 PM

    edot,
    lantak deme le yang suka sibuk-sibuk hal edot tu.
    orang mana tahu susah senang kita.
    species mcm tu ialah species yang suka berlawan-lawan sesama kawan.
    jadi abaikan saja. masuk telinga kiri keluo telinga kanan.
    senyum je la dot.🙂

    • January 7, 2010 at 1:19 PM

      huhu, tenkiu ruby.

      aku rase diorg anggap bende ni mcm racing. sape dulu die tere. sape dulu die menang. huhu~

      aku je tau camane financial position aku skrg, ready atau x nk + ahli keluarga. takkan la aku nk explen in details kenapa aku nak tunggu kat setiap org yg tanye.. T_T

  4. January 7, 2010 at 3:37 PM

    Relexs je, org mmg x hbis bertanya itu ini, itu ini …

    Allah dah tetapkan semua tu, sabar je.

    • January 7, 2010 at 8:42 PM

      huhu, harap2 org jgnlah slh paham bila kami kata plan. bukan takmau, tapi nk tunggu dulu bagi sume steady.

  5. putrixue
    January 8, 2010 at 1:34 PM

    tak salah kalau plan dulu. lagipun kita nak yang terbaik untuk keluarga kita. bukan semua orang in the same shoes with us. both of u think ahead. memang betul, banyak benda perlu disediakan sebelum orang baru sampai.

    so edotz jangan lah sedey-sedey ek. u’ve planed the best for your family. abaikan apa orang lain cakap🙂

    • January 8, 2010 at 2:16 PM

      hu~ thanks Im.

      so x nak amik kisah dah ape org nk kate. tapi kalo kene tanye time aku emo, mungkin kene marah org tu. hahaha

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: