Home > Whatever > [E] Mak ada kat rumah jadi makan memang best tak hengat

[E] Mak ada kat rumah jadi makan memang best tak hengat

food

Minggu lepas balik kampung Kuala Kangsar dan bila balik sini bawa Mak & Ayah ke umah kami kat Serdang sebab hujung minggu ni Mak nak pergi kenduri kahwin kat Klang. Tapi sekarang cuma ada Mak sorang kat sini, Ayah dah balik ke kampung sebab rindu cucu.

Bila Mak ada kat rumah sini dia masak makanan yang aku suka. Bahan-bahan masakannya aku siap-siap belikan dah.

Hari selasa aritu Mak masak laksa. Sedap~

Hari rabu pulak Mak masak Soto Ayam. Peh.. just the way I like it!

Harini, tak tahulah balik kerja ni mak masak apa. Rasanya masak nasi lauk ayam masak kicap kot. Sedap juga tu.

Balik kerja nanti nak belikan santan, esok Mak boleh buat kuah lodeh. Yeh yeh yeh~

Kalau kat kampung, masa lapang Mak berkebun belakang rumah tapi bila duduk di rumah sini dia berkebun kat balkoni! Haha, semalam balik kerja tengok-tengok pasu kat balkoni aku ada tumbuhan baru. Mak tanam serai. Hidup ke tak nak hidup ke belakang kire, Mak kate.

EdotMembebel: Boss, Mak saya tinggal sorang-sorang di rumah. Boleh tak saya work from home?

Categories: Whatever
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: