Home > Whatever > [E] Baru setahun dah koyak

[E] Baru setahun dah koyak

Sofa kat rumah baru setahun pakai dah terkoyak betul-betul kat atas tempat orang duduk, kalau koyak kat celah bedah takpe lah juga. Nasib baik tak beli yang mahal kalau koyak gerenti sedih. Eh, atau sebab tak beli yang mahal-lah maka yang murah cepat koyak?

Sebab buntut jenis ‘tajam’ kut.

Alah, koyak se-inci je, takkan nak beli baru?

Tampal koyok jela kat tempat koyak tu.

Koyok? Leather repair kit? Nak beli kat mana?

Takut pulak nak duduk kat tempat yang ade koyak tu, kang lagi besar pula dia terbuka.

Pagi tadi tengok isi sofa dah mula keluar kat situ T_T

…..

Aku dah takutlah nak tulis mende kat blog ni lagi.

Haritu aku tulis kalau beli Wii tak ada masa nak main, tapi last-last dok bragging pasal Wii kat blog pula bila dah dapat.

Haritu kata takmau pasang Astro sebab tengok TV 3 jam sehari, tapi semalam dah isi borang Astro Promosi RM50 pemasangan.

Haihhh~

Categories: Whatever
  1. imran
    April 15, 2010 at 10:22 AM

    sign up astro b.yond?

    • April 15, 2010 at 10:29 AM

      tak ah, astro biasa je sbb kalo amik byond satu channel je HD – national geo. haha.

      tapi pandai betul org astro tu promot, “Kak, kalo akak nk tukar byond FREE je kak, sampai 30 April ni!”

  2. andy-kun
    April 15, 2010 at 10:59 AM

    astro tu nape tak tunggu pindah rumah jek? nnt nk kena cabut balik leceh woo..

    • April 15, 2010 at 11:02 AM

      erk, sebab bace kat situ promosi sampai 30 April sebab tu isi borg skrg. atau, adakah.. tu cuma tuk menarik perhatian org saja?? huhuhu.

      lgpun, rumah tu tade kabar berita bila dpt kunci.

  3. April 15, 2010 at 11:16 AM

    hekeleh
    memang budak tu mangkuk
    astro byond memang free
    cuma tambah rm20 je sebulan
    btw, kalau amek learning package, ada 2 channel HD, discovery and historical.sekian dimaklumkan

    • April 15, 2010 at 11:33 AM

      oh ada dua HD? hahaha. tengs bg info.

      kira pandailah org tu promot, dia kata installation byond free tapi dia tak cerita lagi pasal extra 20 sebulan.

  4. andy-kun
    April 15, 2010 at 3:44 PM

    harga dia sbnrnye dikira camni : pekej astro + HD (RM20).. tu yg dimaksudkan extra rm20 sebulan..

    sbb utk pengguna astro lama pun boleh dapat decoder byond percuma.. just tambah RM20 untuk dapatkan channel HD tu..

    abah tgh pikir² nk upgrade ke tak sbb astro ni bkn boleh caya sgt.. nanti dah banyak channel HD brp pulak harga dia naik..

    • April 15, 2010 at 3:51 PM

      ya betul betul betul, camtulah yg kak ida paham psl HD channel ni. tp apakan daya, kak edot kedekot. Movie channel pon tanak amik. HAHAHA.

      abah tgh berkira? adakah telah beli TV full HD Sony Bravia 32inci?

      • andy-kun
        April 15, 2010 at 8:02 PM

        takpe.. movie bole tgk kat wayang, or donlod..

        oh.. korg tatau eh.. dah sebulan la kot.. dah tukar tv sama dgn korang, tapi 40 inci.. ditambah dgn speaker altec lansing.. nk bli hifi/home theater mahal, pki speaker pc jek >_<

    • April 15, 2010 at 4:30 PM

      skrg byond dah xde problem rasenye. sebelum ni, SD channels xleh stretch 4:3 -> 16:9.. ramai komplen xpuas ati smp masuk paper, last2 bulan lepas astro buat firmware update letak function stretch tu. haha..

      cume rase membazir je kalo rm20 utk 2 channel. historical ch tu jarang2 tengok plak tu..

  5. imran
    April 15, 2010 at 9:06 PM

    maybe buat masa skrg kita tunggu dan lihat je perkembangan astro hd.phase awal2 ni mungkin banyak problem ngan device astro tu sendiri.
    bile semua channel tu HD, baru aku nak try.

    dengar citer kat lembah klang, TV1 dah buat trial HD broadcast. 2015 baru nak release kot. time tu nnt kita lak kene upgrade antenna tv

    • April 15, 2010 at 9:56 PM

      uhm, bagus jugak plan ko im. tunggu dulu tgk camane HD ni,

      eh ye TV1 nk buat HD broadcast? hebat gile. ingatkan media prima akan buat dulu😛 takpe, yg tu pun kite tungguuuu

  6. April 15, 2010 at 9:59 PM

    andy-kun :

    takpe.. movie bole tgk kat wayang, or donlod..

    oh.. korg tatau eh.. dah sebulan la kot.. dah tukar tv sama dgn korang, tapi 40 inci.. ditambah dgn speaker altec lansing.. nk bli hifi/home theater mahal, pki speaker pc jek >_<

    peh cayalah 40 inci. hebat tuan-tuan. boleh ajak org taman tgk konsert AF sebab TV beso, leh tengok dari luar rumah😛

    • andy-kun
      April 16, 2010 at 3:49 PM

      tak minat AF~~

  7. drMpower
    April 20, 2010 at 1:29 PM

    maybe win nak layan world cup gut…?

    • April 20, 2010 at 2:52 PM

      erk, no one in the house yg layan world cup. haha.

      astro tu pasang sebab skrg ni gune indoor aerial, so siaran tak clear😛

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: