Home > Whatever > [E] Beli Forte tapi tak ke mana-mana?

[E] Beli Forte tapi tak ke mana-mana?

[E] : Abang, Ida nak beli Forte. Kalau Ida beli Forte, tiap-tiap minggu balik Kuala Kangsar pun Ida tak kisah, sebab kete laju.

Abang: Haha, kalau Ida beli Forte takkan jalan ke mana-mana dah sebab duit habis bayar kereta Forte tu. Nanti dok rumah je.

……………

[E] : Mak, Ida nak beli kereta ni lah (tunjuk flyer kereta Forte)

Mak: Ok. Tapi jangan beli kaler merah. Kelabu gelap tak ape.

Categories: Whatever
  1. momo zaini
    April 26, 2010 at 3:35 PM

    ala. kumpul2 la sikit2 dulu. p book dulu, baru ada komitmen nak simpan duit 10% downpayment.

    kalau p book sekarang, 2-3-4 bulan lagi baru collect. sempat la nak kumpul 6k. or kalau belum cukup, jgn le amik lagi kete tu…

    kaler kelabu gelap lawa dot…

    • April 26, 2010 at 3:37 PM

      haha, dok kumpul laaa ni. tapi ade komitmen lain pulak dah mungkin kene spend some money this coming June. our new home’s key is on its way -__-! tu la yang dok berbelah bagi tu, furnish rumah @ kereta baruuuu

  2. hanisakura
    April 26, 2010 at 3:36 PM

    haruskah begitu? ehheheh

    • April 26, 2010 at 3:38 PM

      ini antara keperluan dan kehendak. kalau ikutkan kehendak, mungkin harus korbankan benda lain. nilah manusia, penuh nafsu.

  3. yoe
    April 26, 2010 at 3:40 PM

    kete edot..kete..forte lawa tu..hehehe

    • April 26, 2010 at 3:43 PM

      gaaahhh~ memanglah kereta yg aku nak jugak -__-!. selepas beberapa tahun memandu kancil yang berumur 10 tahun, ingin benar rasanya nak pandu kereta baru yang kaler putih nampak cool dengan rim sukan 17 inci. hohoho

  4. imran
    April 26, 2010 at 6:16 PM

    imho, utamakan rumah.
    forte tuh, tunggu facelift haha

    • April 26, 2010 at 6:43 PM

      hoh? ko sorang je yg soh ikut plan asal kami. isi rumah dulu, then kereta then making babies. hahaha.

      kahkahkah, tunggu facelift aku pun mahu. tp jgn harge naik sudahlah T__T

      • imran
        April 26, 2010 at 11:33 PM

        rancangan Driven kt tv8 minggu ni diorang test drive forte. jgn lupa tengok

      • April 27, 2010 at 9:51 AM

        oh hari apa dan pukul berapa?

      • April 27, 2010 at 1:40 PM

        ahad 10.30mlm..yg kite tgk alza vs exora tu..ke awk tdo dpn tv?

      • April 27, 2010 at 5:50 PM

        ohh haa ahaddd~ mestilah saya dah tido dpn tv time tutak tgk pon alza VS exora

  5. April 26, 2010 at 7:43 PM

    Haaaaa…edottt!!! insyaAllah tak lama lagi merasa la aku naik forte ko..AMinnnn

    • April 26, 2010 at 9:00 PM

      doakan ye Fida.. aminnnn ya rabbal alamin. bila la tu agaknye

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: