Home > WE Wii > [E] Wii Fit Plus memang syok habisss

[E] Wii Fit Plus memang syok habisss

Dah lama betul tak apdet blog pasal Wii, nampak sangat lama tak main. Wii ni best main kalau orang datang rumah ramai-ramai. Tapi sebab rumah kami tingkat lima, tak ramai nak datang rumah hahaha. (ayat kecil hati konon)

Win selalu tegur, “Pergilah main Wii tu. Eksesais sikit.” bila dia tengok aku lebih suka tidur kalau ada masa lapang. Bukan senang woh laki nak soh bini main Wii hahaha.

Baiklah, kat sini aku nak perkenalkan beberapa permainan kegemaran aku kalau main Wii Fit Plus – Training Plus.

Memang syok habissss.

wiifitplus_blnc1

Permainan kegemaran No. 1 – Lari dan lompat berhalangan.

wiifitplus_blnc2

Permainan kegemaran No. 2 – Kung Fu Berirama.

wiifitplus_blnc3

Permainan kegemaran No. 3 – Terbang si Ayam Terbang.

Categories: WE Wii
  1. hanisakura
    June 22, 2010 at 11:37 AM

    penatnyer yg no 3 tuh

    • June 22, 2010 at 11:39 AM

      haah, penat mengepakkan tangan.
      kalau kite kepakkan slow, ayam tu terbang makin rendah.
      kalau kepakkan tangan laju2, ayam tu terbang tinggi.

  2. mai_ima
    June 22, 2010 at 12:04 PM

    edot..aku suka la game ko nih…melalui tulisan ko la aku tau bende alah wii nih (nampak sgt ketinggalan zaman)..bape bajet yg perlu ade nak beli ekk.. aku nak beli gak le leh wat eksesais..maklumlah bdn dah mula mengembang nih..

    • June 22, 2010 at 12:08 PM

      wah tetibe pulak aku jadi duta Wii hahaha.

      Alah biasalah Mai, mane sempat kita nak amik tau semua benda dalam dunia ni. Ada jek kita ter-miss😛

      Wii ni set dia kejap naik kejap turun harge. ada ori ada tak ori. ada dah modified ada x modified. bajetnye bergantung pada bende2 yg aku sebut ni lah.

      Senang cite, lbh kurang Playstation jugak kot harganya kalau beli aksesori macam dlm gamba tu, dia berdiri atas Wii Balance Board. Untuk main game Wii Fit Plus ni.

  3. June 22, 2010 at 2:49 PM

    @hanisakura:
    game#3 penat, tp game#1 lg byk bpeluh, huhu..

    @mai_ima:
    basic set (dgn 2x wiimote) skrg bole dpt RM990+- kat lowyat.. tp kalo tambah accessories ori (2x motion plus + wii fit set), lebih kurang 1.5k la..

  4. krayedz
    June 26, 2010 at 11:16 PM

    sorry soklan noob skt. aku ingat nk beli wii + wii fit plus next month. aku tgk byk jenis wii kt internet ni. ade korean edition dll.. pnh jgk aku terbaca ada accesories yg x compatible dgn edition yg lain2. ada pape pandangan x?? n kt selangor mana tempat ley bli wii fit plus?

    • June 27, 2010 at 8:33 PM

      xpe.. kitorg pun noob gak. wahaha..

      1. soklan compatibility:

      x compatible tu mmg xlogik, sbb xkisah la accesories tu dari korea/japan/US/china/ori/fake skalipun, mane2 console wii bole guna.

      yg penting console tu sendri region mane punye. kat m’sia, ori set = US set.. yg dah mod = korean set (kitorg punye).

      2. soklan wii fit plus:

      1st kene beli “wii fit” set yg kotak beso tu dulu. dlm set tu ade game “wii fit” & balance board. yg ni bole kate mane2 kedai game ade jual. korean set harge dlm RM325+-. kalo bawah RM300, xyah la bli, sbb tu x ori.

      pastu br cari game “wii fit plus”. kitorg pernah survey & beli game “ehem2” kat sg wang & the mines je. 2-2 tmpt ni ade jual, tp kat mines lg murah.

      bole rujuk kat sini utk lebih lanjut:
      http://forum.lowyat.net/topic/1028679

  5. margaret gan
    November 4, 2010 at 3:57 PM

    i want to buy nintendo wii console and also wii fit plus can u help me?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: