Home > WE Wii > [E] New Super Mario Bros

[E] New Super Mario Bros

Kalau korang lahir tahun 80-an sudah pasti korang kenal dengan pakcik tukang paip yang bermisai lebat ni, Mario – dalam permainan video Mario Bros. Ala, yang lompat-lompat  kutip syiling kalau makan cendawan tu jadi besar.. ingat tak? Tak ingat, sudah.

Aku suka main game ni masa kecik-kecik dulu. Tapi dulu, kalau aku main lama sangat sampai tak buat keje sekolah nanti Mak marah tutup TV suruh mandi. Sekarang dah besar, aku boleh main game ni sampai muntah takde sape nak marah. Oh, mungkin Win marah kut kalau aku main game biar dia lapar.

Baiklah, memperkenalkan New Super Mario Bros Wii – permainan terbaru bagi versi permainan yang dulu tu tapi dengan dunia cabaran yang lebih sukar. Dunia cabaran baru kini mempunyai ramai musuh baru contohnya Penguin di dunia cabaran ais, hantu dan kura-kura zombie di castle.

Aku main game ni sampai tak larat nak tekan butang kat controller. Atau terlalu penat. Atau dah bengang sebab asyik mati. Biasanya sebab asyik matilah. Katalah satu dunia cabaran tu kita main asyik kantoi je sampai lebih 10 kali kut, nanti game tu bagi kite bantuan. Aku guna karakter Mario, jadi Luigi akan offer bantuan untuk ‘habiskan’ dunia cabaran tu.

Oh, dunia cabaran kat atas ni aku belum sampai (T_T). Susah tau~

Categories: WE Wii
  1. andy
    July 13, 2010 at 12:05 PM

    Ni ada fanmade punye.. dia combine macam2 power dan enemy dari beberapa game mario..
    http://www.supermariobrothers.org/smbx/

    syok jugak main time nk tidorkan ipan..

    • July 13, 2010 at 12:11 PM

      oh, menarik gak. free plak tu hahah.

      peh tere gile main sambil pegang budak. erk, kalo kak ida tgh main game ni semua perkataan jahat keluar. xleh main dekat dgn budak

  2. hanisakura
    July 13, 2010 at 1:17 PM

    aku tgk kete2 yg ko nak beli ni. persona la aku sokong. hehehe. tp better ko tny owner2 persona la kalo nak tau ok ker x persona nih. hehhe

    • July 13, 2010 at 1:20 PM

      senarai kete nak dibeli tu Win yang tulis. kalau aku tulis, kuar nama kereta lain hahah.

      tapi bila tgk bajet dan kemampuan dari segi kewangan, persona termasok dlm kategori ‘mampu’ manakala forte jatuh ke kategori ‘dream on’.

      • July 13, 2010 at 2:48 PM

        antare model2 yg sy tak-mampu-tp-mahu termasuklah juga caldina, wish & stream. hehehe~
        takpe, pelan2 kayuh..

        kete ape yg ade dlm list awk tu?

      • July 13, 2010 at 3:02 PM

        kalau saya tulis senarai-kereta-yang-dimahukan, sama macam awk tulis kat atas tu la.
        caldina dan adik beradik beliau ^__^.

        tapi semua tu dlm kategori ‘dream on’ jugak

    • July 13, 2010 at 2:42 PM

      mmg dh lame follow forum diorg, tu yg x berape konfiden nk amik.. hahaha.. sejak tukar ecu baru ni, byk plak problem barunye..

      lps interest naik 2x thn ni, langsung xbole nk consider contender lain.. tgk la rezeki camane nnt, semoga tak dpt yg problematic unit, amin..

      • hanisakura
        July 13, 2010 at 2:52 PM

        eheh.. gitu eh. tu melibatkan unit baru or lame. madzirin pki persona. ko da tny die dah? die baru jer beli sblm kawin kot. tp kadang die tgk nasib gak. kalo dpt yg bermasalah, nak wat camner gak kan. org kate savvy byk prob. tp sepjg aku pki xder aper pun.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: