Home > WE Wii > [E] Super Mario Galaxy 2 – Review

[E] Super Mario Galaxy 2 – Review

supermariogalaxy2

via: cnet reviews

Minggu lepas kami ke Mines, aku mengambil kesempatan membeli game Super Mario Galaxy 2, macam yang dicita dalam entry sebelum ini.

Memang best game ni habaq hang~!

Permainan ini amat berlainan daripada permainan Super Mario biasa yang hanya bergerak dalam 2 dimensi, kini kita boleh membawa Mario menjelajah dunia cabarannya untuk menyelamatkan Princess Peach dalam 3 dimensi – 360 darjah!

Kedua-dua controller Wii diperlukan untuk bermain game ni, Wii-Mote (mengawal lompatan dan tembakan) dan Nunchuk (mengawal arah pergerakan).

Pertama kali bermain game ni, pasti korang akan berasa teruja kerana menempuhi dunia cabaran yang sangat menarik dan aneh. Secara peribadi, aku rasa sedikit sukar untuk melompat ke atas Cendawan Coklat Jahat yang asyik bergerak ke sana ke mari 360 darjah. Susah nak aim.

Kalau 10 adalah markah penuh, aku bagi markah 10 kat game ni!

supermariogalaxy2_1

Categories: WE Wii
  1. andy
    July 28, 2010 at 4:34 PM

    uik.. beli ke? bukan ada copy dalam HDD haritu ke?

    • July 28, 2010 at 4:36 PM

      Hah? Dah terbeli.

      Tadi pagi Win try bukak game dlm HDD tu macam susah jek – xdpt detect USB device. tataula dia dah boleh buat ke belom skrg ni.

  2. Anis
    July 29, 2010 at 9:31 AM

    kalo susah aku takmo main lah!! Nanti asik mati jek.. macam hari tu.. Huhuhuhu

    • July 29, 2010 at 11:16 AM

      oh takla sesusah New Super Mario hari tu. yang ini bole lepas lagi tapi kene belajar dulu camane nk kalahkan musuh dari website MarioWiki.com haha.

      kalo aku main tak lepas2, aku tengok situlah camane sebenarnya nk buat😛

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: