Home > Shoutout > [E] Adeh

[E] Adeh

.. lupa nak thaw ayam dalam fridge!! Kalau biar dalam freezer susah plak nak masak untuk berbuka kang. Ayam beku.

Ek eleh, kan ade microwave. Defrost dengan microwave jelah.

Haah kan~ hehe. Kau nak makan apa berbuka nanti? Aku masak.

Ayam sambal kicap. Win pun suka. Weh, awalnya ko plan nak masak apa berbuka nanti? Baru puasa sekerat hari.

Yelah, nak kena tau nak masak apa. Kalau bahannya tak ada kang boleh beli kat kedai.

Owh. Berbuka nanti ade kudapan apa, selain nasi?

Kudap apa ko nak? Karipap segera boleh? Yang Win beli kat Felda. Sedap gak karipap tu.

Bolehlah. Goreng enam ketul, tau?

OK. Air apa tuk buka? Kalau tanye Win sure dia nak Bandung Soda.

Air sarsi pon okeh. Barang nak buat bandung soda tu beli bila keluar beli barang dapur lah.

Pukul berapa nak start masak tuk berbuka? Kau balik kol berapa?

Aku balik pukul 4.30 kang. Kau?

Aku pun balik kol 4.30. Eh, kan kite keje tempat same? Balik same-same lah. Haishh!

OK boss.



Categories: Shoutout
  1. ruby
    August 11, 2010 at 3:17 PM

    ni monolog dalaman ke dot? ehehe. selamat berbuka puasa. aku baru sahur.

    • August 11, 2010 at 3:34 PM

      yah, monolog dalaman lah. bukan siri bercakap dengan jin tauuuu~😛

  2. hanisakura
    August 12, 2010 at 9:07 AM

    selamat berpose edot n win :p

    • August 12, 2010 at 9:43 AM

      hahah, thanks Hani!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: