Home > Info @ Article @ News > [E] Moh le naik ETS kome

[E] Moh le naik ETS kome

Moh le kome kite naik ETS (Electric Train Service) yang baru dilancarkan 12 Ogos yang lepas!

Kepada sesiapa yang masih tak tahu, ETS ni adalah perkhidmatan keretapi oleh KTM yang menghubungkan Ipoh – KL – Seremban. Lihat gambar kat bawah ni untuk tengok kat mana ada stesen ETS.

Katelah aku naik ketapi No. 9104 dari Bandar Tasek Selatan pada jam 18:52 (6.52 ptg) bedessupppp sampai Ipoh pukul 20:55 (8.55 malam).. TAK KE LAJU TU??? Cuma 2 jam 3 minit aje! Lagi laju daripada drive Comot, OK? Kalo drive dr sini ke Ipoh, dalam 3 jam baru sampai.

Esoknye pulak nak balik ke sini, naik ketapi No. 9103 pada pukul 14:00 (2 ptg) dari Ipoh dan bedesssuppppp sampai Bandar Tasek Selatan pukul 16:16 (4.16 ptg).

Berapa tambangnya? Well, kalau bende alah tu laju… mestilah mahal sikit. Macam orang beli kete BMW mestilah mahal sebab bole bawa laju-laju kalau langgar lopak air tak tergolek tengah-tengah highway kan. Ade kaitan ke? Tah.

RM31 sehala untuk Bandar Tasek Selatan – Ipoh. Kalau nak tahu harga destinasi lain, klik sini.

Sape-sape yang nak buke & sahur kat kampong bulan puasa ni, moh le kome kite terai nek ketapi ni. BEDESUPPP PEGI-NYE!

Categories: Info @ Article @ News
  1. Anis
    August 17, 2010 at 1:56 PM

    Jom aaa try test naik sekali…

    • August 17, 2010 at 1:57 PM

      bole, janji e-cha jgn melalak dlm tren. haha. nnt aku ajak Win.

  2. nurul
    August 17, 2010 at 2:01 PM

    waaaa bestnya..bila nak ade yang menghala ke jb..aku nak g sopping mopping kat KL,pastu senang nak g gathering ngn kekawan.hehehe…

    • August 17, 2010 at 2:05 PM

      menghala ke JB tu tatau le plak kome.

      org JB kaya-kaya kot Nurul, bole nek kapal terbang. lagi laju😛

      • nurul
        August 17, 2010 at 2:44 PM

        aah lupa pulak leh naik kapal tebang lagi cepat..hehehe..mahal2 tapi kalau sebis bagus, save masa, safe ride, leh relax2 dlm train berbaloi jugak..hehehe..semata2 nak g sopping je tuh.isykisyk…

      • August 17, 2010 at 2:50 PM

        kalau service bagus and ramai suka naik, nanti taklah berpusu-pusu kenderaan kat highway nak balik raya, kan? haah, kalau saja-saja nak terai aku rasa bolehlah. dah terai baru boleh bagi komen.

  3. Iz
    August 17, 2010 at 2:36 PM

    mahal la edot.. huhu.. 2 org pegi balik dah RM124.. lagi mahal dari cost drive sendiri.. ni x sampai umah lagi.. baru station ke station.. huhu..

    • August 17, 2010 at 2:39 PM

      MAHAL. betul tu. ni harga promosi baru, blom harga betul-betul = RM45.50 kot. lagi mahallll kan?

      ekceli aku + win pegi balik sana pun around 120 gak – smp umah. ni kalo kes malas nk drive atau saja2 nk terai boleh la.

      atau org single yg mls nk drive pun sesuai naik bende ni gak.

      • Iz
        August 17, 2010 at 2:44 PM

        tu la.. ni promotion price punn aku rasa cam ralat walaupun teruja gak nk merasa naik menatang ni sbenarnye.. cube dia kasi RM20 sempena balik raya ni.. confirmmm ramai akan guna.. highway pun boleh kurang kete sikit..

      • August 17, 2010 at 2:52 PM

        tahnye bagilah murah sket tuk raya ni kann, boleh kurangkan jem kat highway. td bace dorg nk bagi diskaun kat warga emas, kalo nk murah kene jadi tua dulu lah.

  4. ruby
    August 17, 2010 at 7:33 PM

    dot aku da penah try.
    tp kan sebab kita da biasa drive kereta balik kampung jadi
    rasa macam boring le duduk lama dlm tren tu.

    • August 18, 2010 at 12:49 PM

      hoho ruby, ko try ETS dah ke? ke ko try naik KTM biase yg dari KL – Ipoh = 6jam?😛

      haah, kalo dh biase drive and drive kete bes-bes laju je perginye… rasenye takkan terase nak naik tren kot. hehehe

  5. August 18, 2010 at 6:42 AM

    Bila la nak buat train balik ke ganu…lalalalala..hehe

    • August 18, 2010 at 12:49 PM

      huhu, kene tarah banjaran titiwangsa tuuuu Fida kalo nk buat tren KL – Ganu laju-laju😛

  6. jeff
    August 19, 2010 at 4:51 PM

    kan bagus kalau ada train lalu kat teluk intan…senang aku balik.

    • August 20, 2010 at 9:34 AM

      oh xde ke? even ketapi tanah melayu yang biase tu pun takde? isk isk isk… kesiannnn

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: