Home > HerHisTory > [E] Mak aku cerita aku lahir lagi 3 hari nak raya

[E] Mak aku cerita aku lahir lagi 3 hari nak raya

Macam hari nilah. Lagi 3 hari nak raya.

Mak aku cerita lagi, masa tu dia tengah sebok buat kuih raya pastu tiba-tiba rasa nak beranak.

Memang betul, Mak aku kata aku tak sabar-sabar nak keluar beraya.

Waktu kelahiran pukul 3.13 pagi seberat 3.03 kg seperti yang ditulis kat surat beranak.

Anak nombor 3.

“Mak, sakit tak masa nak beranakkan Ida?” tanya aku pada Mak.

“Taklah. Rasa macam nak terb**ak je. HAHAHA.” jawab Mak. Cett.

ps: Nasib baik mak aku tak letak nama Nor Ramadan Yahya sebab lahir masa bulan posa. Mana ada pompuan nama Ramadan ye tak?

Categories: HerHisTory
  1. Iz
    September 6, 2010 at 11:53 AM

    ade!! Nia Ramadhani!! (kurus pun mmg dah same mcm ko gak!).. ekek..

    betul la.. ko blan pose.. aku plak mak aku ckp masa raya.. hehe.. ayah aku x terpikir kot nk boh nama mohd syawal! hahaha..

    • September 6, 2010 at 11:56 AM

      owh ada ekk?

      Aku suka je name yg MakAyah aku bagi ni, macam mendoakan aku dapat hidayah gitu… kekeke.

      huhu, kot kot jadi Faiz Syawal ke kan hohoho. eh seingat aku ada nama budak batch ko Syawal kot kan?

  2. nurul
    September 6, 2010 at 1:47 PM

    ohh edot..kalau macam tu harini birthday ko ikut calender islam lar kann..Selamat Hari Lahir.🙂

    • September 6, 2010 at 1:54 PM

      huhu, agaknyelah.. sebab hari tu aku tak ingat berapa Ramadhan aku keluar dari perut mak aku. ni mak aku jelah cerita.

      kalo ya, harini lah kire besday aku ikut kalendar islam🙂 tengs uyul.

  3. ruby
    September 6, 2010 at 10:25 PM

    dot, selamat hari raya.
    ar, nanti ku belikan ko fridge magnet. ko nak mana? london ke kanada? ke dua2? takpe duit tu nnt dulu. kasik brg sampai dulu. hehe.

    • September 7, 2010 at 9:32 AM

      selamat hari raya aku dh tls kat blog hang kan? haha.

      hohoho, 2-2 aku takdak lagi tuh. cita-cita aku nak kumpul fridge magnet antarabangsa nanti aku tunjuk kat blog negara apa yg aku dah ada. tp bukan aku yg pi pun, kwn2 bagi time depa yang pi. huhuhu

      tengs ruby!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: