Home > HerHisTory > [E] Kereta pinjam

[E] Kereta pinjam

September 14, 2010 Leave a comment Go to comments

Suatu malam di Petronas ketika dalam perjalanan memulangkan kereta-pinjam ke B. B. Bangi.

[E] : *parking kereta-pinjam nak isi petrol – turun kereta – cucuk kad ATM pada slot mesin & tekan tekan*

Abang Petronas: Cantik kereta~ (dengan loghat Bangladesh tak hilang lagi) Kereta ini berapa harga?

[E] : Hehehe.. cantik kan? Tapi ini bukan kereta saya, sebab tu saya tak tahu berapa harga. Tuuuu ha kereta saya. *tunjuk arah kancil merah pudar yang dalamnya ada Win*

Abang Petronas: Tipu..! Apa kerja? Mana kerja?

[E] : Kerja kerani. Kat pejabat *sambil tangan buat aksi menaip*

Abang Petronas: Kerja komputer ka? Kerja komputer, gaji bulan dalam tiga ribu.. itu abang, gaji tiga ribu. Bulan-bulan gaji anam (enam) ribu. Misti boley beli ini kereta.

[E] : Ehhh, pandailah kata saya gaji tiga ribu! Kalau saya gaji banyak, mestilah saya pakai kereta cantik macam ni *tunjuk kereta-pinjam* Tapi saya pakai kereta kancil tu *tunjuk kereta kancil merah pudar* .. mana ada gaji banyakkkk. *gelak kuat-kuat*

Abang Petronas: *gelak jugak* Kereta merahhh.. baju merahhh… (tunjuk baju aku kaler merah).. misti ini kereta you punyaaa~

[E] : Eeee.. bukanlah! Ini kereta-pinjam. Sekarang saya mau hantar ini kereta balik rumah tuan dia laa. *dh siap isi petrol*

Abang Petronas: Okeylah. Bye~~~

[E] : Bye. Thanks yarrr~

….

ps: Kereta-pinjam adalah Yaris merah. Comel betul! Thanks to Makcik Win (Cik Ana) yang bagi pinjam bawa kereta balik Johor ^__^

Categories: HerHisTory
  1. ruru
    September 15, 2010 at 8:39 PM

    ada rasa melayang tak bila bawa kete ni?
    aku ada bawa kat sini. 1.6 kan.
    bila nak potong rasa nak tobang je. huhu.

    • September 17, 2010 at 9:26 AM

      Ini 1.5 je tp sdp je bw laju xrase nk trbg mebi sbb rim dh tuko 16inci kot. Aku dh biase bw kancil ble b a ni rase bes je & rase nk bli kete bru ah HAHAHA

  2. September 16, 2010 at 10:32 AM

    Memang hensem edot..eh bukan ko yang hensem, kete yaris tu…aku pun minat kete ni..ala2 jazz gitu..

    • September 17, 2010 at 9:27 AM

      Huhu, belila 1lg kete fida. Jazz gitu aww

  3. rN
    September 22, 2010 at 12:42 PM

    ish syoknyer dier?? mesti bawa 1.8 kot kt tengah highway?
    edot smpi dgn selamat kn,kn,….
    ade tiggal kasut ke rambut ke kain ker kt johor??

    • September 23, 2010 at 3:36 PM

      haha ruhen, kete tu memang best tapi kalo bawa laju takut jugak aku. sebab TU KERETA PINJAM TAPI WIN DRIVE LAJU.. T_T

      alhamdulillah selamat sampai. yang tertinggal? rambut. sbb potong rambut kat Johor haha

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: