Home > Whatever > [E] 10 Bulan dah kome???

[E] 10 Bulan dah kome???

Kelmarin Mak call, kata ada bungkusan sampai kat rumah.

Mak cakap dalam bungkusan tu ada susu Anmum Essential, ada mainan tuk infant & ada pampers 2 ketul.

Mak kata,

“Anmum ni cakap anak Ida dah 10 bulan. Dorang hantar mainan kad 1,2,3.. susu Anmum 2 bungkus & pampers 2 ketul!!! Comel sangat tau~ “

“Hah? Masa bila pulak anak aku dah 10 bulannnnn??”

“Ni semua keje Anyah (kakak aku) kamu le niiii. HAHAHAHA!”

Mak aih, kalau betul anak aku 10 bulan dah laa ni, aku bunting pelamin la dulu kot? LOL.

Ni ha gambo MMS ayah anto nak tunjuk barang-barang dalam bungkusan tu. Mana pampers? Tah. Dorang bagi kucing aku pakai kot sebab kucing aku berak merata-rata kat rumah.

Cissss. Ni sume keje ko kan, Anyah?

Oh, aku dengan kakak aku & adik aku cakap “aku-kau” je. Kalau bergurau kami tak terase hati bila kata, “Kepala hotak kau.” kepada sesama sendiri.

Anak sedare belah aku panggil aku Ida je. Sebab masa dorang lahir tu aku muda lagi. Walopon mak dorang marah panggil aku camtu, tapi aku yang soh panggil macam tu.

Tak payah judge nak kata Mak aku tak pandai jaga kami plak, ok? Kami ok je macam ni.

Suka sangat judge orang, isk. Tak baik tau. Kite dibesarkan dalam suasana lain-lain.

Orang yang dibesarkan makan nasi dengan gulai tempoyak tak sama dengan orang yang dibesarkan makan nasi dengan asam pedas. Lidah lain-lain.

Categories: Whatever
  1. ruru
    October 1, 2010 at 10:20 PM

    aje yang bebenonye.
    aku pun kamu orang kamu orang je dgn adik beradik.

    • October 3, 2010 at 7:30 AM

      ate?? kome pun lebih kurang ke? kamu-orang~ huhuhu

  2. October 2, 2010 at 12:16 AM

    it’s hilarious!
    adekah itu satu pujukan from ur family?🙂

    • October 3, 2010 at 7:32 AM

      pujukan?
      nahhh, aku rasa kakak aku tu saje jek. dulu dia ade masuk Anmum punya apa tah, die submit aku sebagai frens dia yang konon-konon peknen jugak kot??

      hahaha. takpe takpe. nanti laaaa~

  3. Anis
    October 4, 2010 at 10:07 AM

    Aku totally TAK INGAT lah !!!
    Tapi aku tak de pun dapat mende merepek-merepek ni walaupun ada anak betol umo setahun setengah.. wahahahahaha..

    • October 4, 2010 at 11:23 AM

      aku dari dulu lagi dah start dapat mende-mende ni dari anmum. dulu ko kate ko yang buat semua ni. LOL

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: