Home > HerHisTory > [WE] Bab baru bakal bermula.. ^_^

[WE] Bab baru bakal bermula.. ^_^

sepetang di sana..

Categories: HerHisTory
  1. October 16, 2010 at 12:00 AM

    da msk umah br ke?
    da start mencuci? hehe

    • October 16, 2010 at 2:06 AM

      hahaha, baru dapat kunci tadi petang. baru masok, tapi belom pindah.

      mencuci belom lagi, ni tengah dok pikir lagu mana nak allocate wang untuk pasang grill, KC, lampu & kipas. (T_T) kenapa balance -ve?? huhu

      • Nurul
        October 17, 2010 at 11:52 PM

        yg wajib; grill ngan wiring..kitchen kabinet biasa org buat seblum masuk supaya..xde la meninggalkan isi umah kite pada kontraktor mase gi keje…deposit api air dah inclusive harga rumah ke? lampu kipas dah beli ke? masa kami survey price dulu..paling murah kat satu kedai tepi jalan on da way g jusco balakong tu…even without sale pun harga die still murah dari kedai lain

      • October 18, 2010 at 10:49 AM

        huhu nurul, grill & awning sudah book orang. mebi dorg start pasang 25hb ni. lampu kipas dah beli, kipas tu dorg deliver 26hb ni.

        kipas beli masa homedec, ok la bole nego harga & dpt free gift.

        lampu beli kat jln reko, kajang – lagi murah dari kedai kat on d way g jusco balakong tu huhu. tapi langsir ye, beli kat kedai tepi jln p jusco balakong.

        Kitchen cabinet tu mmg nk install sblm masok nnt selesa sket contractor nk buat keje, xde org kat umah. skrg tgh tunggu quotation =.=

  2. October 16, 2010 at 7:47 AM

    congrats!
    yg ditunggu2 da pon tiba.. selamat mengorek idea. do 1 thing at a time. so xdela koyak rabak abes tros poket tu.

    • October 16, 2010 at 8:47 AM

      huhu thanks zulia.

      sekarang macam berbelah bagi, kalo slow-slow kang kene byr sewa rumah sekarang & rumah tu. Kalo buat semua serentak kang koyak rabak poket. hahaha.. nak gi pinjam Ahlong ahhh😛

  3. hanisakura
    October 18, 2010 at 3:36 PM

    owh. menariknyer nak masuk umah abru. berusahalah pelan2 ye. chaiyok edot n zuhrin!!

    • October 18, 2010 at 4:07 PM

      Thanks Hani. Menarik? Lebih kurang la tapi tak menarik setelah tengok baki akaun bank & jumlah hutang. Macam tak belen~~ (T_T)

  4. October 18, 2010 at 4:15 PM

    congrats edotz..dah masuk umah baru..nie yg wat aku rasa nak beli umah..tp bukan skrg kot….balance sik -ve jek..hukhuk

    • October 18, 2010 at 4:33 PM

      Huhu, thanks Ida. Alah tapi aku malu sebab rumah baru tu kecik😛

      Agaknye kalo rumah area ko lagi la murah tapi besar berbanding sini, best laa ko~ Ko pegawai kerajaan kan x yah riso camane nak bayar downpemen, wah bestnye ^_^

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: