Home > Recipe > [E] Belajar memasak pizza

[E] Belajar memasak pizza

 

Lah, manual ilang camane nak gune oven ni??? Belasah jela.

Naikkan doh guna function "Fermenting" @ periuk nasi sebab nak cepat

Masak sos pizza sementara tunggu doh naik

Penyekkan base pizza sampai bulat

Letak toppings ikut sukati dan tabur cheddar

Bakar dalam oven yang dah hilang manualnya - belasah jela labuu.

Kuarkan pizza jap & tabur mozza pulak pastu bakar lagi

Pizza siap untuk dimakan HOHOHO

ps: Resepi tak cerita kat sini sebab belum minta izin kat tuan punya, Cik Ana (makcik Win). Kehkehkeh

Categories: Recipe
  1. December 7, 2010 at 11:57 PM

    aduh..bestnya tengok kitchen cabinet tu……

    • December 7, 2010 at 11:58 PM

      tapi.. tu bukan main point kat entry ni (@_@) huhu.

  2. December 8, 2010 at 6:33 AM

    Clap clap…

    kalau mcm ni edot, boleh kalah pizza hut ni…

    • December 8, 2010 at 11:24 AM

      cewahh clap clapppp

      ala fida, tapi tak sedap sangat la pizza ni kalo makan begitu saja. macam ade kurenggg sket rase sos dia. kene try lagi tune sos bagi sedap lagi😛

  3. hanisakura
    December 8, 2010 at 9:28 AM

    ooo… da lengkap da umah korg. leh wat lawatan lagi skali ni. request pizza bleh? heheh

    p/s: ekceli ada hajat di hati skali ni. nak mntk tlg sket. nntla aku mesej ko. hehehe

    • December 8, 2010 at 11:25 AM

      nak datang mkn pizza? aku kene g beli yis lagi la sebab semalam dah guna haha.
      nk mintak tolong ape, x dpt mesej pon.

      • hanisakura
        December 9, 2010 at 9:54 AM

        nnt aku msj. blum msj pun lg. hehehehhehe

  4. cikana
    December 8, 2010 at 7:54 PM

    wa…hebatnye piza edot….well done! dipersilakan publish recipe, nama dia piza derby tau.

    • December 9, 2010 at 11:54 AM

      eleh cik buat lagi power siap ade ketam roll lagi haha… oh bole publish resepi Pizza Derby ni eh? baiklah. nantikan entry akan datang!!

      mekasih cik sebab ajar buat pizza. nanti tak terhingin dah pergi pizza hut & domino’s kahkahkah

  5. December 9, 2010 at 9:26 AM

    Assalamu’alaikum w.b.t..
    Pandainyer bt pizza. Nmpk mcm sedap jer….
    Boleh rase ckt tk?? Poslh p alor setar.

    Cantik rumah?? Rumah baru erk??

    • December 9, 2010 at 11:55 AM

      waalaikumussalam..

      alah, baru nak belajar tak pandai sangat pun lagi. rasa pun tak apa2 je hahaha.
      pos ke alor setaq? ehhh, jauh tu kang basi pizza dlm kotak.

      cantik? oh mekasih. haah, baru pindah rumah.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: