Home > Book > [E] 1 hari 1 resepi

[E] 1 hari 1 resepi

Hohoho~ baru beli buku ni kat Popular dengan harga RM33 dan dapat 365 resepi memang berbaloi. Kalau diikutkan, kebanyakan resepi ni bole dapat online, tapi malas tau tak bila rasa nak masak nak kene bukak fotopages makcik Hanieliza ni cari resepi.

Alang-alang makcik ni dah tulis buku resepi, aku pun menyokong ekonomi melayu kite dengan membeli senaskhah.

Malam tadi aku cuba masak KueyTiow KungFu – sedapppppp Win kate macam kat kedai hahaha sila jangan muntah kalo nak muntah nah *hulur plastik*. Senang je nak masak semua resepi yang ada dalam buku ni sebab konsep makcik ni, “senangnya memasak..”.

Setakat amatur macam aku ni bila lapar baru nak masak dulu kecik-kecik mak suruh tolong kat dapur memang dasar pemalas kene marah baru nak tolong potong sayur itupun dengan air mata meleleh, memang harus ada buku ni. Bukan setakat masakan melayu je, western pun ada macam steak, pai semua. So, OK la jugak.

Lepas ni, nak cuba masak ape pulak ye~ oh ada resepi APAM BALIK kat mukasurat 299! 

Categories: Book
  1. kak wardah
    December 14, 2010 at 3:03 PM

    edot…akak pun ada buku ni, suami akak kasi…hehehe

    • December 14, 2010 at 8:46 PM

      hoho, yeke? org tere masak macam kak wardah perlu keeeee buku ni. dahlah en wahid pun pandai masak kan kan kan??

      tp kak wardah dpt free.. patutle hepii

  2. December 14, 2010 at 9:28 PM

    mcm nk kne g bli jugak jeee..🙂
    skrg mcm blur da nk msk apaa…

    • December 14, 2010 at 10:36 PM

      based on harga bahagi jumlah resepi memang berbaloi kalo beli buku ni sebab banyak gak resepi bole try.

      haah, aku pun dok repeat resepi sama sampai aku pun naik muak HAHAHA

  3. December 14, 2010 at 9:57 PM

    Wahh edot, bertuah win dapat isteri macam ko.. setiap hari dapat makan dari air tangan..insyaAllah bahagia rumah tangga..

    • December 14, 2010 at 10:35 PM

      oooooo.. amin.

      tapi kire bertuah ke kalo masak tak berapa nak sedap kehkehkeh. ikut mood gak masak ni, xlah tiap hari. ada gak2 hari yang masak megi😛

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: