Home > Whatever > [E] Hati kering

[E] Hati kering

Aku pnah belajar pasal feelings mase blajar softskill – mad, glad, sad & scared. Kite boleh pilih nak mana 1.
Contoh la kan, ada kete eksiden. Bole jadi sad, kete kesayangan calar padahal baru je gune tak sampai 4hari.
Bole juga scared, sebab takut nanti kete masok bengkel duit tak ada nak bayar repair.
Macam aku aritu kete kene langgar, aku pilih to feel mad. Marah. Ngek sangat tak reti bawa murano bawa basikal sudahla.
Ada juga yang pilih glad, sebab masa eksiden tak ada kejadian buruk yang jadi.
Tengok, kte bole pilih kan?
Kadang-kadang bila baca blog @ status fesbuk orang walopon sbnarnye benda tu patut orang rasa glad, aku pilih to feel sad. Tak semualah, cume yg asik cakap pasal benda yg aku nak tp tak dapat. Atau the one I lost. Cemburu pun ada.
Jadi aku rase daripada dok rase sedih baca blog @ status orang tu, baik aku stop. Hide dari newsfeed list, takmo jenguk lg blog dorang.
Aku nak ajar hati ni agar jadi kering je bila berhadapan dengan benda ni – jgn rase ape-ape.
Tapi susah.
Hai hati, cepatla kering. Jangan sedih bila bace blog & status FB org lg.

Categories: Whatever
  1. January 7, 2011 at 5:40 AM

    :)…

    bole edot, tak susah pun nak buat hati kering. Aku pun dulu mcm ko..errr..tapi sejak bila entah hati ni jadi kering. So tak rasa apa2 dah, bc status orang pun tak rasa apa…orang tanya pun tak rasa apa…heh!

    • January 7, 2011 at 11:25 AM

      tula, bole sebenarnya bila aku ajar hati aku jangan rase ape-ape. tapi mase nak ajar tu, aku kene elak daripada benda-benda yang menyedihkan ni.

      tu ah, kalo ditanya lagi la hati ni terase, macam kene jentik. toing toing toing.

      aku nak jadi orang hati kering je pasni. walopon mende tu buat aku sedih tp muke menten poker face. hoho

  2. Evil Sista
    January 7, 2011 at 11:22 AM

    It just a fb status or a writing in a blog. No big deals. Abaikan je.

    • January 7, 2011 at 11:28 AM

      haah. stop ah baca blog orang pasni. stop baca status orang. hahaha.

  3. ruby
    January 9, 2011 at 1:57 PM

    dot, salah satu caranya kita bersyukur dgn apa yg ada.
    tp aku bukan setakat hati kering. stone tros. haha. sejak masuk
    mardi ni kena stone jeeeee. xde pape perasaan.

    • January 9, 2011 at 5:45 PM

      oh ko kat mardi eh? dekat bebeno le dgn umah aku kat belakang bangunan Minlon tu haa😛

      betul3.. bersyukur apa yg ada & stone-kan hati. kene tepis semua perasaan..

      heippppp~ perasaan ko jangan datang dekat!!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: