Home > Shoutout > [E] Blog Edot ni asyik yang lagha jek

[E] Blog Edot ni asyik yang lagha jek

Macam biase, bace blog Fida dan rasa macam patut kongsi ni jugak dari entrinya yang ini.
…..
“Kalau dulu, ada cerita seorang sahabat Nabi SAW yang sedang membina rumah dan tinggal seketul batu yang terakhir untuk diletakkan, azan berkumandang. Dia tinggalkan batu itu dan pergi ke masjid. Ada orang yang ternampak perlakuan tersebut bertanya kenapa tidak diletakkan saja batu yang penghabisan itu. Dia menjawab, lebih kurang bunyinya, kalau dia letakkan batu itu, maknanya dia lebih membesarkan batu itu daripada Allah”.
…..
WaAllahualam..
….
PAPPP!!
Terkena batang idong aku ni yang kurang mancung dari batang hidung Win. Mak aku kate, idong aku macam jambu air haha.
….
Heippp~ Baiklah, itu bukan main point hari ni. Main point-nye adalah, SOLAT AWAL WAKTU.
…..
Kat opis kan, mesti macam tengah ralit dok buat keje tu kite akan cakap.. “sikittt je lagi, pasni aku semayang.. sikit je lagi.. sikit je.” Pastu last-last dah nak abih waktu baru pergi surau kan? Tak mengate koranglah, korang baik kan? Korang semayang awal waktu kan? Dengar azan je terus korang berdesup lari ke surau kan? Kan? Kan?
…..
Macam aku pulak, selalu yang jadi pi surau lambat ni sebab tak nak susah-susah beratur nak amik wudhuk kat surau. Kalau awal waktu terutamanya lunch, tulah alasan aku nak pi lambat sket, tunggu orang dah kurang. “Alah, tunggulah pukul 2petang kan. Kurang sikit orang, tak payah berebut selipar nak amik air semayang.” Haaa, tula bisikan syaitan kot?
…..
Tak baik tau buat macam aku ni. Korang baik kan~ korang semayang awal waktu kan? Kan? Kan?
Kali ni tak lagha sangat la entry. Kalo tak asyik cerita pasal Wii, games Android. iskiskisk~
Categories: Shoutout
  1. January 10, 2011 at 9:03 PM

    :D…

    Benda baik edot, rasa sangat patut dikongsi…insyaAllah kalau kita permudahkan hak Allah… Allah akan permudahkan urusan kita…

    Aku pun dulu lagho gak. Terutama solat isyak. Nak tidur kul 12 kang baru aku solat. ye la, ralik dengan lappy dulu la, bla bla bla… sekarang alhamdulillah dengar je azan dah boleh ringan punggung terus pi solat.

    Thanks edot, sudi share kat sini jugak. Moga2 tersebar dan bagi pengajaran buat semua yang membaca..

    • January 10, 2011 at 9:54 PM

      😉 tq fida.
      Entry ni teguran tuk aku juga yg liat sket bab awal waktu ni. Suke ngat tangguh japgi japgi hishhh. Hrp2 org lain baca pun terasa mcm aku juga. Heh

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: