Home > Android, Book > [E] Aldiko for Android

[E] Aldiko for Android

Today’s Campaign: Reading is FUN.

If you have an Android phone that claims it can-do-it-all, let’s make reading as your new hobby😛

I have installed this e-book application – Aldiko – on my Xperia Mini and downloaded all the e-books I’d like to read – for FREE! Wohooo~ It’s like having all my books right in my palms and I can read them anytime I want. Love it~

I can either download the ebooks directly from Aldiko using the Download Books option, or get any free ebooks (.epub format) from the Internet and then import them into Aldiko’s bookshelf which I learn-how-to here. To start reading, just choose any books available on the top shelf and walla~ I don’t have to carry a 300-pages book in my bag just to read only a few pages while waiting for Win at the Jusco’s toilet😛

Currently, there are seven ebooks of H.P. and some old books from Aldiko’s online catalog such as Jane Eyre and The War of the Worlds on my shelf – but I only have started reading H.P. #1 (=.=) – what a shame.

My Mini is so small, yet the ebooks are readable. Flipping through the ebooks pages are like flipping book pages and it will automatically open the ebook by the last page when I close the application. Yep, there are also bookmarks available but I seldom use it as the auto-open-last-page-where-I-left-it is practical enough.

Where can you get Aldiko? AndroidMarket -lah!

Categories: Android, Book
  1. January 13, 2011 at 10:28 PM

    Wahh mcm wajib beli benda ni edot..memudahkan ni.. berapa rege dia eh? errrr

    Aku pulak, kalau baca buku tu, nak yang buku real…
    Sebab kalau baca e book ke apa yang electronic ni, rasa mcm takde nilai estetika..heh!..

    Belek2 helaian dia, bau buku tu sendiri…mcm ada something kat situ!..hehe

    • January 14, 2011 at 11:31 AM

      haah, buku betul ada feeling lain mase bace.. bau buku. nk selak buku. dan dpt potongan cukai pendapatan hehe.

      buku maya ni sesuai kalo ada masa nak tunggu lama cam tunggu turn kat bank ke, bolehla baca sebab tak ramai yang bawa buku sentiasa dalam beg. tapi ramai yang sentiasa bawa henpon, kan?

  2. hanisakura
    January 14, 2011 at 9:30 AM

    owh owh. nak cr. tp aku ad 2 buku physical x bace lg. asyik bace buku maya jer.muahaha

    • January 14, 2011 at 11:34 AM

      bahaha, aku pn buku betul2 tak abis baca lagi. tp buku betul tu tebal sangat ah, malas nak bawa. baca kat rumah pun jarang😛

  3. zusya
    January 18, 2011 at 10:31 AM

    Hye…bole tak tolong saya…saya pon pakai Xperia mini…nak baca e-books kat phone tp tak tau camne nak download…bole tolong saya ye,,,tolong ajarkan ye…

    • January 18, 2011 at 12:50 PM

      oh senang je. mule-mule bukak application AndroidMarket kat Mini tu, ala yg ikon beg shopping ada gambar robot ijau tu.

      pastu tekan kat Apps. lagi senang kalo tekan Search (butang gamba kanta) pastu taip Aldiko. bila dah jumpe application tu, click kat dia pastu tekan butang Download. tunggu je smp Mini tu siap install.

      pastu dah bole bace e-book, yey!

      kalo nak dapatkan buku yang lebih banyak, download ebook format .epub pastu import je ke shelf Aldiko. bace kat link yg sy dh letak kat post ni.

      selamat maju jaya!

  4. zusya
    January 18, 2011 at 3:13 PM

    thanks…tp saya nak bukak androidmarket tak bole…sbb email yg saya masukkan tu da tak valid…camne nak reset emaill address tu ye ..nak tukar yg lain…harap dpt membantu…heheheh

  5. January 18, 2011 at 9:13 PM

    nk tuko gmail address, try pegi settings > sony ericsson > e-mail.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: